Romjulen med Verdensbro

I juleferien kan du oppleve koselige kulturarrangementer for hele familien med Verdensbro, alt fra kino og figurteater til drømmefangerverksted. Lokalene har plass til mange så det er bare å møte opp – Alt er helt gratis.

Kino for alle på Aladdin scene

3. juledag, onsdag 27. desember serverer Verdensbro julefilmklassikere og popkorn på Aladdin scene.
Først ut, kl. 12.00 er den koselige fartsfylte familiefilmen Gubben og katten, tidenes gladeste jul. Filmen handler om Pettersen og katten Findus som er i full gang med juleforberedelsene. Begge to er overbevist om at denne julen skal bli den beste noensinne, men så går alt galt. Findus er redd for at hele julen må avlyses, og planlegger derfor sin egen feiring.

Filmen passer for alle barn, spesielt de yngste.

Photo: Johannes Granseth

Kl. 14.15 vises Alene Hjemme fra 1990, her snakker vi klassisk julefilm for hele familien.
Filmen handler om den lille gutten Kevin som blir glemt igjen i huset av familien når de reiser av gårde på juleferie i et svare kaos. Helt alene i det store huset får han likevel nok å henge fingrene i. To innbruddstyver har nemlig planer om å rane huset for alle verdier, men Kevin sørger for at det ikke blir lett for dem!

Figurteaterforestilling på Halden Bibliotek

Torsdag 28. desember kl. 12.00 inviterer Verdensbro og Halden Bibliotek til den lune og morsomme figurteaterforestillingen, Julegaven fra Afrika med Pianostredet Figurteater. Etterpå kan de som vil, være med på hånddukkeverksted med skuespillerne Daniel Sandvik og Håkon Mørland.

Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Pianostredet Figurteater.

Forestillingen handler om Smørbukk og Kari Trestakk som går og gleder seg til julaften. Julenissen jobber med å få levert julegavene til barn over hele verden, men alt blir snudd på hodet når han kommer frem til huset til Smørbukk og Kari, for hva er det som har gjemt seg i pakken onkel Fredrik har sendt dem? Hva befinner det seg i Julegaven fra Afrika?

Drømmefangere og lyslykter

Som en oppvarming til det nye året, arrangerer Verdensbro et åpent stemningsfullt nyttårsverksted i Verdensbrohuset i Busterudgata 1, fredag 29. desember fra kl. 12-15. Her kan barn, ungdom og barnefamilier boltre seg i fjær, garn, maling og filt og lage drømmefangere, nøkkelringer og lyslykter som skal lyse opp 2024. I tillegg blir det julekakebuffet med kaker som er til overs fra jula. Florina Quranolli og Dina Billington er begge utdannet kunst og håndverkslærere, og leder verkstedet sammen med frivillige som hjelpere. De håper på mange besøkende.

Foto: Johannes Granseth
Verdensbrogjengen! Photo: Johannes Granseth

Kommentarer

kommentarer