Revygruppa Skrætt

Ny teatergruppe på gang i byen! Samarbeidet i ensemblet Soria Moria har avlet en ny teatergruppe som skal drive med revy: Skrætt!

Soria Moria satte opp «Det spøker i armeen» før jul i fjor, og moroa ga mersmak.

– Vi var flere i gruppa som ønsket å sette opp revyer og farser for voksne, forteller Martin Kingsrød Larsen. Derfor tenkte vi at vi skulle lage en ny teatergruppe, og en ny gruppe må jo ha nytt navn!

Skrætt er altså byens ferskeste teatergruppe. Martins Teatermakeri vil bestå som før.

– I Teatermakeriet er produktet fokuset, forteller Martin . Der jobber vi mot en teateroppsetning, og det er det viktigste. I Skrætt er det motsatt. Der er veien til oppsetningen det viktigste.

Det spøker i armeen ble satt opp i Armeen i fjor. Foto: Johannes Granseth

– Dette skal være et morsomt tilbud for voksne som har lyst til å drive med teater, legger ensemblesjef Jonas Borge Stafsengen til.

– Det er fint å jobbe inn mot en revy, sier Martin, for det er små korte scener som kan øves inn her og der. Sånn at de som eventuelt jobber turnus eller nattevakt og ikke kan komme hver gang, fremdeles kan være med i gruppa.

Martin Kingsrød Larsen!

Moro i hverdagen er altså det primære målet.

– Høye ambisjoner og lave skuldre, fastslår Jonas.

Så dere har høye ambisjoner også da?

– Jada, svarer sjefen. Vi har jo ambisjoner om å lage gode forestillinger. Vi har jo planer om å ta betalt!

Til tross for de lave skuldrene, har ensemblet allerede en revy på vei. I februar blir det revy på Armeen! Revyen «På grensen til morsomt» er i innøvingsfasen nå i høst.

Jonas Borge Stafsengen er ensemblesjef i Skrætt. Her i Teatermakeriets oppsetning av Karlsson på Taket i august. Foto: Ellen Midtfjeld.

 

– Vi har skrevet noe av materialet selv, forteller Jonas, og så har vi lånt noe. Planen er å lage oss en bank med numre som vi kan bruke flere ganger i kommende revyer også.

Tommy på Armeen åpner en liten bar for anledningen.

– Vi ser på mulighet for lett servering i forbindelse med revyen også, sier Jonas, men vi har ikke landet på en endelig løsning der. Det kommer mer informasjon om det senere.

Har du også lyst til å gjøgle og tulle i hverdagen, og lager revy og ha det moro? Da kan du bli med i Skrætt!

– Alle er velkomne, ingen forkunnskaper nødvendig, sier Jonas. Og det er jo ikke alle som vil stå på en scene. Hvis noen har noe kunnskap om lyd eller lys, eller gjerne vil skrive, eller bare har lyst til å bidra bak sceneteppet, er de også veldig velkomne.

På Skrætt er det attenårsgrense, dette er altså en teatergruppe for voksne. Lekne voksne. Øvelsene foregår hver søndag.

– Dette er supersosialt og koselig, sier Martin, vi skal først og fremst ha det moro sammen. Det blir veldig spennende å se hva dette utvikler seg til, veien blir til mens vi går.

Billetter til Skrætts første revy kan du faktisk allerede få tak i!

 

Kjøp billetter her!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer