Storbandet prikket inn julestemninga

Jul er tradisjoner, og for meg har det blitt tradisjon og la Halden Storband prikke inn siste rest av julestemninga.

I år, som tidligere år, ba Halden Storband inn til svingende julekonsert, krydret med spenstige arrangementer av kjente julesanger og glitrende solister. Denne søndagen var det en aldri så liten hærskare av solister som gledet enn fullsatt (!) Brygga Kultursal. Margrete Gaulin Simensen, Sindre Dybvikstrand, Christina Brynildsen, Dag Brandth og TRES (Kristin Harboe, Gro Janet Haug Mo, Inger Marie Vierli Vold) var alle med på å kaste glans over kvelden.

Dag Brandth.

Vi ble satt rett inn i julaftenmodus med Disneymedley og duett med Christina og Margrete på «When you wish upon a Star» før vi ble dratt videre gjennom julerepertoaret. En herlig variasjon mellom sanger med trøkk og de litt mer sarte, sanger med palmesus og de med bjelleklang. Sindre og TRES glitrer (damene helt bokstavelig!) som våre lokale Bill Crosby og Andrew Sisters i «Mele Kalikimaka» og «Jingle Bells». Sistnevnte sang med rytmiske krumspring som gjør den mye mer spennende å høre på enn arrangementet du sang på sist skoleavslutning.

Tres og Sindre.
Christina Brynildsen.

«Christmas går igjen i de fleste titlene i dag, altså» sier Halden Storbands musikalske leder, Bjørn Ingvaldsen, da Dag Brandt skal begynne på sin tredje sang. Vi har allerede fått høre nydelige Christmas Song hvor Storbandet briljerer (som vanlig) med sitt akkompagnement, «Holly Jolly Christmas» og er nå på vei til «Have yourself a Merry little Christmas» Trompetrekkas muta «ding-dong»-klang midt i stykket skaper ekstra liv og gir hele sangen et aldri så lite løft. Ifølge meg i alle fall.

“All I want for Christmas” – the Dixie Way, er enda et eksempel på kjent sang i ny drakt. Strålende gjennomført av TRES og deler av Halden Storband.

Vi svinges mellom jazza toner, rolige nordiske harmonier, storbandtrøkk, gospel og musikal. Det er et så stort spekter av sanger og uttrykk som får utfolde seg med så mange dyktige musikere samlet på en scene og i en konsert. Jeg digger Margrete sin lekne Santa Baby og TRES sin versjon av «Mary did you Know». Legg til Christinas kule «Cool Yule» og jeg går ut et lykkelig menneske.


Og, ja: Det er en grunn til at Halden Storband drar fulle hus. De er dyktige!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer