Rock’n Roll på Feelgood!

Onsdag i påsken var det klart for en tradisjon jeg og mange andre har blitt veldig glad i her i Halden. Påskerocken på Feelgood!

Konseptet er enkelt, omtrent 10 band samler seg denne kvelden og får ca 15 min hver på scena. Publikum beveger seg mellom den lille og store scenen og digger musikken med noe kaldt og leskende i glasset. Og blir rocket flettene av!

Det samme konseptet gjentas hver romjul, men da med tittelen Julerock. I grunn ganske genialt, og en fantastisk arena for både etablerte og nye up-and-coming band i byen vår for å få vist seg frem.

Dette årets Påskerock er like spennende, variert og kult som tidligere år. Og selv om mange har dratt på fjellet for å stå på ski, er det allikevel ganske mange musikkglade mennesker i lokalet. Denne gangen har jeg valgt å klippe sammen en liten filmsnutt av festlighetene, fremfor å skrive om alle bandene. (Jeg er jo som tidligere nevnt hverken musiker eller musikk-kjenner, jeg bare elsker å gå på konsert, og særlig med lokale band!)

Sjekk ut videoen her:

Video: Catharina Heide Amundsen.

Selv om hovedmålet mitt denne kvelden var å lage en video, har jeg allikevel gjort meg noen tanker og skriblerier om særlig ett av kveldens band.

Det mest ærlige, brutalt råe og mest nakne budskapet i kveld kom fra bandet Devil and the Blame. Med musikkvideo rullende på storskjerm og bandet gjemt bak lerretet, er det allikevel en blottleggelse av følelser og personlige kriser.

Musikken er spesiell, kanskje til og med sær, men jeg elsker det! Og når min far på godt og vel 50 gir stående applaus etterpå, så er det virkelig noe særegent! Det er bråkete og «urent», bærer litt preg av en smånervøs vokalist og alvorligheten ved å blottlegge sjela si, et ønske om å banke budskapet inn i skallen vår, kanskje litt for hardt og et til tider rotete lydbilde. Allikevel så er det alle disse små «urenhetene» som gjør det så bra. Det er unik, og ikke minst, det er ekte!

Hatten av og et sterkt ønske om å høre mer i fremtiden!

Resten av konsertkvelden er full av både mye trøkk og mer akustiske, rolige rockelåter. Med gode vokalister som Big Daddy (eller Thrond Asker som han egentlig heter) som i kveld har tatt med seg et knippe kjekke og gode musikere, det stødige og ganske kjente bandet Mäbe fra Sverige, det litt forvirrende «vi har kledd oss ut som sommerfugler og synger sanger om bodylotion» bandet Mudderludder og alltid like herlige The Thor Thorsen.

Mudderludder! Foto: Lisa S. Kristensen.
Thor Thorsen. Foto: Lisa S. Kristensen.

Overvekt av mannfolk på scena, men nydelige Malin Møller representerer heldigvis kvinnesiden sterkt!

Med det hyggelige personalet på Feelgood, Thorkild Lindskog som konferansier, mye godt i glasset og høy rockefot-faktor, ble dette en skikkelig kul kveld for mange.

Vi ses igjen på Julerocken!

Hovedfoto: Lisa S. Kristensen.

Kommentarer

kommentarer