Danseglede i sentrum!

Lørdag 27. april arrangeres Dansens dager i Halden, og sentrum fylles av danseshow og danseglade mennesker.

-Dansens dag er en feiring av dansen, forteller produsent for Dansens dager og dansepedagog ved Halden danseskole Sara Stang Møller, det blir dans i alle former denne dagen. Alt fra profesjonelle forestillinger til workshops for både erfarne og nybegynnere.

Hele 13 ulike workshops skal holdes i Kulturkvartalet denne lørdagen. Alle dansekursene går av stabelen klokken 12 og 13. Det blir stepping og afrikansk dans på kulturskolen, barnedans og streetkids på biblioteket, streetdance på Blackbox, hiphop og afrostyle på Samfundet, jazz på Folkets Hus, vals og tango i Fredrikshalds teater og breakdance og floorwork på den store utescenen utenfor kulturskolen.

-Alle kurs varer i 45 minutter, forteller Sara, og det er dansekurs for alle målgrupper – altså fra tre til hundre år!

I tillegg til workshops rundt hele kulturkvartalet blir det selvfølgelig danseshow på den store scenen på Dansens dag.

-Danseshowet blir en forrykende blanding av stiler representert av barn og ungdom fra flere av Haldens dansemiljøer, forteller leder for Halden danseskole og prosjektleder for Dansens dager Sverre Magnus Heidenberg. Fargedans kommer, og barn og ungdom fra Danseloftet, Halden danseskole og Halden kulturskole vil danse. Det blir også slipp av den nye låta ÆdiggedÆ fra Kulingene, hvor Halden danseskole har bidratt med koreografi til den nyskrevne sangen.

Her lages musikkvideoen til ÆdiggedÆ på Hjortsberg:

I tillegg til at Kulingene skal vise dansen til den nye låta si på den store scenen blir det visning av musikkvideoen på Aladdin kino. På Aladdin blir det også gratis filmvisning!

Når dansingen er overstått i sentrum fortsetter festen på Brygga kultursal. Jo Strømgren kompani inntar kultursalen kokken 16 for å danse sin forestilling A dance tribute to the art of football. Denne forestillingen er utsolgt, men det er satt opp en ekstraforestilling klokken 19. Les mer om forestillingen her.

Klokken 17.30 er det klart for den store festforestillingen i Brygga kultursal!

-Den lokale danseren Carl André Johansson deltar med en solo, forteller Sverre videre, og koreografen Tomas Glans har laget en trio med danserne Sara Stang Møller, Jade Sofie Wulff og Aurora Itland.  RubyCrew er et StreetDancekompani som kommer også på denne dagen, samt at Showteam 3 fra Halden Danseskole deltar. Dette blir en forrykende 45 min
danseforestilling!

Dansedagen er imidlertid ikke over med dette! Vannvogna tar opp tråden etter festforestillingen på kultursalen, der Halden storband spiller opp til dans fra klokken 21. I forkant kan man få et gratiskurs i bugg/swing.

-Dansekurset er for nybegynner som øvet, sier Sara, og det kommer til åbli en fantastisk kveld med dans til livemusikk som varer til midnatt.

Ungdommene skal også få danset fra seg denne lørdagskvelden. På Ungdomssamfundet åpner de dørene for ungdomsdisco for ungdom mellom 13 og 18 klokken 19.00.

-Hit kommer DJ Øyvind Strøm for å lage god stemning og få ungdommene til å danse fra seg i Storsalen med populær musikk, leker og dansekonkurranser, forteller Sara.

Sara og Sverre vil gjerne takke alle sine samarbeidspartnere, som gjør det mulig å arrangere Dansens dager:

Vi sender en stor takk til sponsorene våre, sier Sara og Sverre. Vi er helt avhengig av støtten som vi har mottatt fra Halden Kommune, Sparebankstiftelsen Halden, Berg Sparebank & Halden Sparebank. Uten denne støtten hadde vi ikke klart å gjennomføre dette arrangementet.

– Halden Danseskole

– Danseloftet

– Halden Kulturskole

– Vannvogna Kulturhus

– Kom og Dans

– Frivilligsentralen

– Halden Kino

– Tista-senteret

– Ruby Crew

– Ungdomshuset / Extra Giverglede

– Brygga Kultursal

– Halden Bibliotek

– Halden Kommune

– Østfold Dansekompani for ungdom

– Dansens Dager komiteén (Østfold)

– Fredrikshalds Teater

– Dansekunst i Østfold

Koordinator for arrangementet er Catharina Heide Amundsen fra Kulturkatten kulturproduksjon.

Les mer om arrangementet på Dansens dagers Facebookside.

Alle foto tilhører Dansens dager.

Kommentarer

kommentarer