Rocket kultursalen i to dager

Margarin i håret, sving i skjørtene, bananmilkshake i glasset og rock over høyttalerne. Denne helgen hoppet hele Veslefrikk tilbake til 60-tallet, og rocket kultursalen med Olsenbanden jr. i to dager!

Olsenbanden jr. og Veslefrikk teaterverksted var tilbake i kultursalen denne maihelgen. Denne gangen var de ikke på sirkus, men på rockern! Egons brilliante plan i denne omgangen var å vinne en stor pengepremie ved å delta i en musikkonkurranse. Men det er ikke bare Egon som har tenkt den tanken…

Olsenbanden jr prøver seg som rockeband. Foto: Ellen Midtfjeld.

Biffen dukker opp som Kjells evige nemesis også i denne Olsenbanden jr.-musikalen. Biffen har selvfølgelig tenkt til å vinne både rockekonkurransen og Valborgs hjerte. Men denne gangen får Biffen og Kjell konkurranse av en tredje Valborg-beiler, nemlig politibetjent Hermansens sønn, som skal spille klassisk gitar i konkurransen. Valborg er flyktig, hun lar seg lett henføre av klassiske toner også. Nå gjelder det for Kjell å overbevise.

Valborg (Ida Ødergård) er mer populær enn noen sinne. Alle gutta vil ha henne.

Monia Berger & Co har hatt hendene fulle lørdag og søndag. Tre forestillinger med Olsenbanden jr. på rockern har de satt opp. Totalt 93 barn har stått på scenen, hos Veslefrikk får alle være med! De minste barna står kanskje ikke for de største rollene, men tilføyer definitivt forestillingen litt ekstra sjarme.

Ebba sjarmerte publikum i senk på kultursalen søndag kveld.

Tre Egon’er har stått på scenen i løpet av helgen. Jeg var og så søndagens siste forestilling, og denne gangen var det de eldre barnegruppene til Veslefrikk som sto på scenen og rocket kultursalen. Luna M. Erichsen hadde rollen som Egon:

Egon får en idé. Denne gangen er faktisk idéen ganske god. Foto: Ellen Midtfjeld.

For den som ikke har sett filmen er musikalen overraskende full av musikalske godbiter. Det er drøssevis med cathcy låter som sporenstreks setter seg på hjernen, og mest sannsynlig vil surre og gå til ut i neste uke en gang.

Veslefrikk imponerer igjen. Kulisser og kostymer blir bedre og bedre for hver oppsetning, og flere og flere barn står på scenen for hvert år som går. Etter den utrolig vakre Reisen til julestjernen før jul var det vanskelig å se for seg at man kunne bli så imponert over scenografien igjen, men på Olsenbanden jr på rockern smeller Monia og hennes gode hjelpere til med mange visuelt betagende scener atter en gang. Fargerike polkadotkjoler, rock’n roll-detaljer og 60-talls dinerstil akkompagnerer de swingete rockelåtene ypperlig!

Kan det friste med en bananshake? En femmer til den som gjetter hvem som er inni bananen.

Jonas Borge Stafsengen og Silje Sørby Hansen har blitt litt av et Veslefrikk-radarpar. Vi husker dem godt som vittige utgaver av mannen og kona på gården i Hakkebakkeskogen, men de er ganske morsomme som kriminalbetjent Hermansen og den litt kortskallede politiassistenten Holm også:

Silje og Jonas som Holm og Hermansen.

Det ordner seg heldigvis for både Kjell og Valborg og alle dem vi heier på i historien til slutt. Olsenbanden finner frem rockefoten og vinner konkurransen, og etter noen komplikasjoner sitter de igjen med både penga og jentene. Til neste gang. For vi må jo bare regne med at pengene er skuslet bort og nye påfunn har sendt Egon tilbake på barnehjemmet innen vi ser dem igjen.

Som vanlig var det en flott innsats fra både store og små barn på Veslefrikk!

Rollelista for Olsenbanden Jr. på Rockern søndag kveld:

Egon: Luna M Erichsen

Kjell: Marielle Fagereng

Benny: Åse Kjerkreit

Harry: Oda G. Andersen

Valborg: Ida Ødergård

Ingrid: Ingrid Christensen

Tutta: Silje Narvesen

Tommy: Andreas Grønli

Biffen: Christoffer Fagereng

Dolly: Julia D’alicandro

Pop johansen: Sanne Neeb

Lærer: Belle Fagerlie

Herman: Emma Mellemsether

Hermansen: Jonas B Stafsengen

Holm: Silje Sørby Hansen

Øvrig : Barn og ungdom fra Veslefrikk Teaterverksted 3-18 år

Kommentarer

kommentarer