Lanserer ny portal

Fredrikstadbedriften Face AS jobber primært med casting, produksjon og tjenester til både det norske og internasjonale markedet hva angår tv-, reklame-, og filmproduksjon. Nå lanserer de en portal for å effektivisere bransjen.

Som en skuespiller, statist, eller modell i Norge er det per dags dato ingen effektiv portal for digitalt å kunne søke på oppdrag direkte gjennom en nettløsning. Det er heller ingen gode løsninger for formidling, veiledning og support for de som ønsker slike oppdrag.

Teamet i Face har gått med en idé om å revolusjonere hele bransjen for det norske markedet i flere år. Etter god planlegging og utvikling i nærmere fire år er portalen endelig klar.

-Dette er ekstremt gøy. Vi har jobbet intensivt med dette nå i lang tid. Jeg er så glad for at vi endelig kan presentere ideen vi har gått med i så mange år, forteller Maria Sand.

Alle kan få seg tv-jobb

Med den nye portalen er det enkelt både for skuespillere, statister, modeller og crew å registrere seg og søke oppdrag. Man lager sin egen profil som da også gjør det enkelt for produksjonsselskaper å finne aktuelle kandidater til ulike roller. For når en tv-serie eller en film skal produseres kreves det en haug med folk, både foran og bak kameraet.

-Når vi får forespørsler fra produksjonsselskaper om aktører, har vi mange i vår egen base, men vi vet at det er flere som går med en drøm om å komme på tv. Nå kan alle som har lyst enkelt registrere seg, skape egen profil, og søke oppdragene utlyst direkte i portalen. Oppdragsgivere / produksjonsselskaper kan også enkelt finne de kandidatene de ønsker ved enkle søk. Alt kan gjøres online ved enkle klikk – det er det som er «produktet» vi har utviklet, sier Maria Sand.

Jobber med Netflix, NRK og store norske produksjonsselskaper

Face AS har blant annet vært involvert i 22. juli filmen som Netflix stod bak med den anerkjente regissøren Paul Greengrass i spissen. Fire stjerners middag gjør de all casting til. Det er altså Face AS som setter sammen hvilke stjerner som skal spise middag sammen. NRK serien Twin som snart kommer på TV har også Face vært med å produsere.

-Vi har mange ulike oppdrag. Og i 2018 hadde vi omlag 3500 mennesker på lønningslisten, på oppdrag fra oss. Det er klart det er krevende å skulle jobbe med så mange aktører, og koordinere dette. Derfor ser vi selv også en stor fordel i vår egen løsning vi nå har lansert, forteller Maria Sand.

Realisert ved hjelp fra Techweb

Portalen har vært på skissebordet i lang tid, men når jobben skulle settes i gang med å bygge denne, falt valget på Sarpsborgbedriften Techweb. Maria Sand er Østfold-ambassadør gjennom Mulighetsriket. I fjor ble daglig leder i Techweb Knut Idar Pedersen utnevnt til samme tittel. Etter at de to ble kjent var Maria klar på hvem som kunne realisere drømmen.

-Det har vært fire måneder med intensiv koding, og samarbeidet med Techweb har gått smertefritt. Det er en stor jobb å skulle bygge opp en slik portal fra start, men her har Techweb vært rett firma til jobben. Vi har forsøkt et par ganger å finne rett selskap, uten hell. Og nå er vi så klar for å vise frem portalen, avslutter Maria Sand.

 

Fakta om Face AS:

  • Face AS tidligere Face Model & Management AS.
  • Drift siden 1996, nye eiere 2014.
  • Omsetning 2017 – 6,7 mill
  • 4 ansatte
  • Drift av nettportal – Face.no
  • Castingbyrå for aktører

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer