Polsk familielørdag på biblioteket

Lørdag 2. juni inviterer Vår Verden hele familien til nok en kulturlørdag på biblioteket. Denne gangen er det Polen som skal til pers. Det står eventyrstund, dukketeater, konsert og kafé på menyen, samt morsomme verksteder hvor barn og voksne kan delta og lage fine ting sammen. 

Polakker utgjør den største innvandrergruppen i Norge og i Halden, men hva vet folk flest egentlig om Polen? Visste du at nasjonalblomsten i polen er en rød valmue, og visste du at nasjonalfuglen deres er en ørn, eller at de har bunader som likner våre? Gjennom kulturmøter og felles opplevelser oppdager vi særpreg og likhetstrekk hos hverandre som gir oss anledning til å snakke sammen og bli kjent.

Halden er en fantastisk by og vi er flinke til å trekke frem viktige ting å være stolte av ved byen vår, men i all iveren etter å trekke frem alt det flotte ved Halden, glemmer vi ofte det aller flotteste vi har, nemlig de fantastiske menneskene som bor her. Ved å fokusere på ulike mennesker og løfte frem ressursene som finnes i byen vår, ønsker den frivillige organisasjonen Vår Verden å bidra til et varmere og mer åpent Haldensamfunn.

Sol Nordsjø skal ha dukketeater for barna på lørdag.

Vår Verden forventer mange besøkende denne dagen. På forrige arrangement som var Afghanistanlørdag var det 650 besøkende innom barneavdelingen. At det kommer så mange viser hvilket behov det er i Halden for akkurat slike aktiviteter. Alle barn elsker å gå på oppdagelsesferd, de elsker eventyr, å være kreative og å oppleve nye ting. Denne åpenheten og tilliten har voksne mye å lære av.

Frivillighet

Vår Verden heldige som har med mange frivillige i planleggingen, uten dem hadde dette aldri gått. Magdalene Ida Szumiata, Dorotha Gluch, Eva Paterek, Urszula Kubow og Zofia Rutkowska er i full gang med å bake og lage smaksprøver og forvandle barneavdelingen til en polsk oase med vakre folklore-dekorasjoner, flagg og håndverk fra hjemlandet. Biblioteket bidrar med en flott bokutstilling med kjente polske forfattere, og leier inn et depot fra nasjonalbiblioteket med barnelitteratur på polsk som er tilgjengelig for utlån.

Fra venstre Urzula Kubow, Magdalena Ida Szumiata, Eva Paterek, Zofia Rutkowska og Dina Billington.

Underholdning på eventyrrommet

Tanken er at sanseuttrykk gjennom farger, lyder, lukter og smaker fra kafeen skal forsterke følelsen av å være på reise i et nytt land. På eventyrommet blir det eventyrstund på polsk og norsk av Dorotha Gluch, Sol Nordsjø skal fremføre dukketeateret Dragen fra Krakow og den kjente norske visesangeren Jørn Simen Øverli byr på Polens skjulte sangskatter på norsk. Kafeen med polske smaksprøver er åpen hele tiden, det samme er papirkunstverkstedet og smykkverkstedet. Alt er gratis. Velkommen til Polen!»

Tekst: Dina Billington, Vår Verden.

Kommentarer

kommentarer