Gratulerer Veslefrikk!

Kjære Veslefrikk! Gratulerer med 15års-jubileet!

Søndag spilte Veslefrikk to fantastiske jubileumsforestillinger i Brygga Kultursal. Publikum fikk servert et fyrverkeri av en forestilling med fullt trøkk fra start til slutt. Barn, ungdom og stor ungdom kunne velfortjent ta imot publikums applaus.

Vi blir først kastet inn i Jungelboken hvor sultne dyr skal ut på jakt, Shere Kahn blir digget og Baloo overfører livsvisdom til Mowgli før Veslefrikks yngste medlemmer tar oss med ut på landsbygda i en Astrid Lindgren-medley. Fra glade barn i Astrid Lindgrens verden over til Annie, barnehjemsbarn som skrubber gulv og en bedrukken bestyrerinne. Ferden går videre innom Frost, før første akt ender i Hakkebakkeskogen en favoritt både hos Veslefrikk og publikum.

Shere Kahn blir digget. Foto: Cliff James.

Den selvutnevnte divaen i Veslefrikk fikk blomstre fritt iløpet av første akt. Jonas Borge Stafsengen glitrer i skyhøye hæler, åletrang Kaa-kostyme og «ekte» primadonnapels. Sammen med Ylva Berger Nyborg er han også konfransier og loser oss trygt og godt gjennom både forestilling, Veslefrikks historie og intervjuer med gjestesolister.

Diva Jonas og konferansier Ylva loser oss stødig gjennom forestillingen. Foto: Cliff James.

Første solist ut er Sanne Kvitnes som har flere solonummer under forestillingen. Hun kan virkelig det med å få fram gåsehuden hos publikum. Det er så kraftfullt og vakkert. Hun forteller at hun var med i Veslefrikk i 12års-alderen og spilte blant annet Annie og Rizzo (Grease).

Sanne Kvitnes er Veslefrikk-veteran. Foto: Cliff James.

I andre akt drar vi til savannene, til Simba og Nala, Timon og Pumba, Scar og hyenene – før tre røvere kommer luskende ned langs benkeradene og bringer oss til Kardemommeby. Vi drar så sammen med Kaptein Sortebill og hans ivrige mannskap over «dammen», til high school, 50-talls rock og «Grease».

Mellom innslagene får vi treffe en ny gjestesolist, Ulrik Frostung Stensrød som nettopp er ferdig med russetid og nå skal videre på sanglinja på Barrat Due. Han forteller om mye øving for å oppnå gode resultater, men også hvor viktig det er å ha glede av de du gjør. Og er det noen som kan spre glede, ja så er det ungene i Veslefrikk.

Sanne og Ulrik er med i flere av jubileumsforestillingens numre. Foto: Cliff James.

I siste stopp på programmet har vi kommet hjem. Hjem til Norge og til Olsenbanden. Her er det Sirkus som gjelder. Og kjærlighet. Og godteri! Hele gjengen er i aksjon på scenen. Musikere, sangere og skuespillere gir oss en avslutning en jubileumsforestilling verdig. Ytterst på scenen står Monia Berger, hun som fikk en idé, hun som startet Veslefrikk, hun som nå har hatt over 90 barn og ungdom i aksjon på scenen i musikalshowet som markerer 15 år med Veslefrikk barne-og ungdomsteater. Sliten, fornøyd og stolt. Det har hun all grunn til å være. Alle fortjener skryt, ære og blomster.

Olsenbanden junior på sirkus! Foto: Cliff James.

Jeg snakket med foreldre som hjelper til backstage som forteller om omsorgsfulle unge skuespillere som tar vare på hverandre, de eldste hjelper de små og tilbyr en hånd å holde i på vei inn på scenen. Det er mye som må klaffe og det er mange øvelser og en god dose mot som skal til for å stå foran en nesten fullsatt sal på Brygga. Yngstemann på tre år skinner like mye som eldste – som etter sigende skal være Kim Henskjold Jensen. Han har gjort seg kjent hos haldenserne med sin fantastiske sangstemme og hans tolkning av Simba gjør at man litt diskret må fiske kleenexen fram fra veska, da det blir litt vått i øyekroken.

Kim gjør comeback som Simba i Veslefrikks jubileumsforestilling. Foto: Cliff James.

Flere av Veslefrikks medlemmer gjør glimrede solonumre. Rolleinnehaverne til Annie, Miss Hanigan, Simba som ung og Kjell i Olsenbanden er det bare å nyte og glede seg til å se i nye oppsetninger. «Hun kyssa meg, hun kyssa meg, o – o hun kyssa meg…» har satt seg på hjernen og nynnes stadig vekk her hjemme hvorpå min mann gliser og sier: «Ja, da må hun det da!»

Gleden av en forestilling med Veslefrikk varer lenge etter sceneteppet er trukket for og alle har gått hjem.

Igjen; gratulerer med jubileet. Jeg gleder meg allerede til neste oppsetning!

Gjesteartister: Sanne Kvitens, Ulrik Frostung Stensrød, Kim Henskjold Jensen, Maria Mørch Jensen, Jonas Borge Stafsengen. Musikere under ledelse av Silje Ericksen, Vidar Eilertsen (tommer), Lars Martin Torp (bass), Eivind Mebust (gitar)

Kommentarer

kommentarer