Påskerebus på Rød

Førstkommende søndag inviterer Østfoldmuseene til ”Påske på Rød Herregård”. Det blir hyggelige familieaktiviteter for små og store.
Foto: Nina Røsnæs 

Ærverdige Rød Herregård er en av Haldens mest besøkte attraksjoner, men likevel er det kriker og kroker der som er ukjente for mange haldensere. Palmesøndag håper de enda flere kan bli kjent på herregården. 

– Finn påskeegg i hagen og løs oppgavene på påskerebusen vår, oppfordrer de. Det skal være påskeomvisning inne på herregården fire ganger i løpet av dagen.
– Omvisningen slutter i ballsalen der det fortelles et eventyr om påskeharen.

Rød Herregårds historie strekker seg mange hundre år tilbake i tid.
– Rød Herregård er noe utover et vanlig museum. Dette praktfulle stedet har en 300 år gammel historie og du kan se interiørene som da Rød var bebodd, med stilmøbler, kunst, jakttrofèer og en av landets største våpensamlinger. Huset rommer stue på stue, bibliotek, ballsal og mange andre rom, skriver Østfoldmuseene på sine hjemmesider.
Det er også et unikt og spennende parkanlegg på Rød som er vel verdt et besøk.
– Parken på Rød Herregård er over 300 år gammel. Den har vært bygd om flere ganger, og inneholder mange spennede elementer som bjørnegrotte, eremitthytte og paviljong. For den romantiske anbefales en vandring i den eldgamle lindetunnellen, dette er stedet for svermeri! Fra 1850 var haveroser en viktig del av haveanlegget på Rød. Selv om haven er betydelig forenklet i nyere tid, finner du ca. 30 ulike haveroser. Rosene finner du inntil hovedbygningens sydvegg og langs aksen ned mot havepaviljongen.

Omvisningene søndag 9.april er kl. 12, 13, 14 og 15. 
Billetter kjøpes i døren. 
Barn: 30,- (0-5 år gratis) 
Voksne: 75,-

***

Konkurranse: 

Vil du være med i trekningen om 1 billett til voksen og 1 billett til barn?
 
Fortell oss om når du var på Rød sist! 🙂
 
Vi trekker en vinner fredag 7.april kl. 09.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer