Påskecamp på Ytterbøl

Tjuefire heldige ungdommer fikk være med på gratis påskecamp på Ytterbøl forrige helg.

Totalt var de trettifem på camp i påska. Mikaela Dahl og Michael Andersen Lundsveen fra Ungdomssamfundet tok med seg tjuefire barn på camp på Ytterbøl, og med seg på tur hadde de sju andre frivillige pluss to av deres barn.

-Det var en suksess, forteller Michael Andersen Lundsveen. Vi fikk inn nesten femti påmeldinger til originalt tjue plasser. Vi bestemte oss for å utvide antallet deltagere til tjuefire for å få plass til ennå noen ekstra som vi følte trengte en påskeferie.

Ytterbøl er en leirskole som ligger rett ved Øymarksjøen, mellom Ørje og Aremark. Stedet eies og driftes av Halden frikirke, som sponset påsketuren med hele 25 000 kroner.

Tjuefire heldige barn fikk være med på påskecamp med mordmysterier og snøballkrig på Ytterbøl i påska.

Påskecamp-gjengen ankom Ytterbøl fredag morgen, og moroa varte helt til søndag klokka 11. Michael og Mikaela og de andre voksne hadde forberedt en rekke aktiviteter til barna. Det ble både mordmysterium, scavenger hunt, snøballkrig, pil og bue og instagram-konkurranse på deltagerne, i tillegg til at barna var med å lage maten på turen.

Instagram-konkurransens tema var påske, camp, vennskap og hygge. Så da var det bare å finne en idé og knipse i vei:

Dette bildet stakk av med seieren i påskecampens instagramkonkurranse….
….og her ser dere de stolte vinnerne av fire stk mega-påskeegg. Fra venstre: Carmen, Christina, Fatima og Aase Marie.

I tillegg til mordmysterier og annen skøy ble det litt seriøst påfyll på campen også. Ungdommene fikk i oppgave å lage et skuespill rundt et tema og fremføre det for de andre. Det ble laget skuespill rundt temaene spiseforstyrrelser, angst og depresjoner, selvskading, alkohol og rusmidler – samt om det å komme ut som homofil.

-De fikk litt intromateriale til temaene, forteller Michael, og ble guidet av Nora (Hjort Kjelvik) når de laget skuespillet, som tok for seg seriøse temaer på en måte som ungdommene selv kunne relatere til. De var veldig flinke.

Turen ble vellykket, synes Michael.

-Vi hadde ingen krangler, ingen problemer, og alle hadde det kjempemoro, forteller han. Vi var helt utrolig heldige med været, det var såpass varmt på dagtid at vi til og med hadde snøballkrig i joggebukse og genser. Det ble en helg med mye aktivitet og lite søvn!

Se bilder fra campen under:

De voksne som var med som frivillige på turen var:

Mikaela Røstadli Dahl, Michael A. Lundsveen, Grethe Røstadli, Malene Johansen,
Nora Hjorth Kjelvik, Svein Henrik Løkkeberg (Svein er 14, men var med som frivillig), Jonas Borge Stafsengen, Ole Røstadli og Lena Brestrup.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer