Oslo Gospel Choir til Brygga Kultursal

Liker du fengende rytmer og store stemmer?
Da bør du ta turen til Brygga Kultursal 15.april. 

Historien om Oslo Gospel Choir starter i 1988. Dirigent Tore Aas satte inn en annonse der han søkte medlemmer til  ”et nytt kor”, og fikk 300 søknader. Av de 300 valgte han ut 32 som da stiftet Oslo Gospel Choir.
Etter det har det bare gått en vei, og det er stort sett verden rundt for å holde konserter og lansere album.
Dirigent og musikalsk leder Tore Aas styrer fortsatt koret med stødig hånd.
– Koret har mange kilder til inspirasjon, men naturlig nok er Aas en stor inspirasjonskilde. Han har vært limet i denne snart 30 år gamle fortellingen om Oslo Gospel Choir, forteller daglig leder Ole-Edvard Wold-Reitan.
De kan se tilbake på en eventyrlig reise med 25 utgitte album som er solgt i 1,5 millioner eksemplarer. De har holdt 1000 konserter og var Norges bestselgende artist på 90-tallet.

15.april kommer de til Brygga Kultursal, og publikum kan glede seg til en konsert der korets aller mest kjente sanger blir presentert.
– I tillegg skal vi ha med en avdeling der vi fremfører de mest kjente gospelsangene til Andraé Crouch. Han har vært en stor inspirasjon for oss.

På nettsiden sin skriver de selv at de i all hovedsak synger gospel. Men de har også hymner, norske folkesanger og popmusikk på repertoaret.
– Fra første gangen Oslo Gospel Choir gikk på scenen har himmel møtt jord, gospel møtt folkemusikk og munterhet møtt dybde. I over 20 år har vi spredd troens språk, håp og kjærlighet til glede for et stadig voksende publikum.

Konserten i Brygga Kultursal 15.april starter kl. 19.
Billetter kan kjøpes her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer