Oslo Ess til Vannvogna

Tradisjonen tro kommer Oslo Ess og spiller i Halden natt til første mai. Dette blir det niende året på rad de kommer hit og spiller, men denne gangen blir det på en helt ny scene, nemlig Vannvogna Konsert & Kunsthall i Storgata 16.

Den aller første konserten punkrockerne i Oslo Ess holdt her i byen var på Black Box, som support for Valentourettes i 2010.

-Da tenkte vi at dette kunne bli en kul tradisjon, sier bassist i Oslo Ess, Knut-Oscar Nymo. og siden den gang har vi spilt konserter på Black Box, Siste Reis, Brygga Kultursal og Bryggerhuset – og nå i år blir det altså Vannvogna.

Det har da vært en og annen happening i Storgata 16 de siste årene, men dette blir det første virkelig store arrangementet i de nyoppussede lokalene. Det jobbes intenst nå de siste dagene før konserten.

Emil og Tanya Stang Lund jobber både høyt og lavt i Storgata 16 for å bli ferdige før konserten natt til første mai. Stemningen er god.

-Vi er veldig spente på hvordan det ser ut og hvordan det blir å spille på Vannvogna, sier Knut-Oscar. Planen var å spille der i fjor, men da ble det ikke ferdig så nå har det bygget seg opp ganske store forventninger til stedet innad i bandet. Vi har troa.
Vi er veldig glade i Halden. Familien min bor der og jeg gikk på videregående på Risum, så jeg ser på meg selv som en haldenser fra Rakkestad.

I april slapp Oslo Ess sitt femte studioalbum; Frie radikaler.

-Vi er veldig fornøyde med skiva og har gledet oss lenge til å vise den fram. Vi brukte mye tid i øvingslokalet i forkant av innspillingen og laget ferdig nesten alle låtene der. Før har vi pleid å lage mye mens vi har vært i studio. Det låter som Oslo Ess pleier å gjøre, og vi syns det er friskt og lekent. Det var en veldig morsom skive å spille inn og det er jævlig gøy å spille den live.

Hvorfor bør folk ta turen på Oslo Ess-konsert den 30. april?

-Fordi det blir en jævlig fet konsert! Vi har rocka rundt i Norge en måneds tid nå og har toppet formen frem mot avslutningskonserten på turneen i Halden. Det skal brennes krutt, krefter skal brukes opp og all energi skal ut av bandet og det er noe rockeglade mennesker bør få med seg. Altså, det som skjer nå, er at det etableres en ny scene i Halden som forhåpentligvis vil være åsted for masse legendariske konserter i mange år fremover. Man har sjansen til å kunne si om 30 år at «Yes, jeg var på den første konserten på Vannvogna!»

Gutta i Oslo Ess er veldig fornøyde med at Göttemia også skal stå på scenen på Vannvogna natt til første mai.

– Dette er et av våre favorittband, sier Knut-Oscar, og det er jævli gøy at de hadde mulighet til å være med å spille med oss. De kommer akkurat fra en svær turné rundt i Tyskland, Frankrike, Irland, England, Danmark, Sverige og sikkert flere land også, så de er på sitt aller beste nå.

Oslo Ess og Göttemia altså dere, på Vannvogna i Storgata 16 – mandag 30. april klokken 20.00.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer