15 tips til helgen

En begivenhetsrik langhelg i Halden ligger foran oss. Vil du løpe, gå på tur, sykle eller danse? Det kan du. Vil du heller på konsert, quiz, eller gå på teater? Det kan du også. 

Herregårdskaféen åpner denne kulturhelgen med country/folk-bandet So Are We fredag klokken åtte. Et par timer senere stiller David Aleksandersen med sin nøye gjennomtenkte Quiz på Bryggerhuset, i tilfelle noen trenger å sette i gang helgen med litt hjerne-eksersis.

Vil du heller bruke fredagskvelden på å brenne noen kalorier på dansegulvet? På Dickens spiller DJ Bjørnstad fra klokka ti og ut i de små timer.

Lørdag

Er du en friskus, så kan du finne opptil flere tilbud i Halden denne helgen. To av dem går av stabelen på lørdag. Lørdag morgen kan du nemlig bli med Halden Naturvernforbund på en Grytidlig morgentur til Høyås, og høre orrfugl som spiller og traner som tuter. Oppmøte ved bommen ved Høyås klokka 0500 (!).

Har du lyst til å være friskus, men ikke fullt så tidlig om morgenen, kan du heller ta på løpeskoene og løpe vettet av deg i Halden Byløp. Startskuddet går på Halden stadion klokka 12.

Synes du løping er mas og tjas kan du jo gå og se dukketeater i stedet. Klokken 11.30 inviterer Pianostredet figurteater til gratis dukketeater på Halden bibliotek med forestillingen Den grønne ridder! Det blir enda en gratisforestilling klokken 13.30.

På lørdag skal det danses i Halden! Tanya Stang Lund og hennes dansevenner inviterer til en heidundrandes feiring av Dansens dag i Halden sentrum! Det holdes gratis danseworkshops for barna på flere steder, og klokka tre blir det et stort danseshow på en scene utenfor Studio 16. Dagen avsluttes med ungdomsdisco i Studio 16s lokaler i gågata. Programmet for dagen finner du her.

I kveldinga går Huma Luma på scenen på Feelgood klokka ni. Haldenbandet slipper på fredag singel nummer to fra det som skal bli et komplett album senere i år. Radio Luxemburg dukker også opp på scenen i løpet av kvelden.

Søndag

Søndag morgen klokken 10 kan du møte opp ved Kiwi på Brødløs og bli med på samkjøring til Tur rundt Tvetervannet. Det er Turgruppa TFL som inviterer til tur.

På søndag skal alle Halden teaterskoles elever til pers i Fredrikshalds teater klokka tre på teaterskolens Vårforestilling. Da skal elevene få vise frem hva de har holdt på med dette semesteret, og både voksne og barn skal stå på scenen.

Klokka seks går Jazzdronningen Karin Krog på scenen i kultursalen med The In-Between Times. De skal jazze opp kultursalen i to timer søndag kveld.

Norges ukronede jazzdronning, Karin Krog, skal jazze opp kultursalen på søndag.

Mandag

På mandag dukker Plumbo opp på Kongens Brygge og lager haraball. Alle har fri dagen etter, så det gjør ingen ting. Hvis ikke Plumbo er din kopp med te kan du ta turen opp på nordsiden, for der går nemlig Oslo Ess på scenen klokka åtte! Gøttemia vil også bli å finne på den scenen mandag kveld.

Tirsdag

Tirsdag er det 1. mai, og Halden LO har naturligvis et program klart. Toget går fra torget klokken 13, og programmet i Busterudparken starter klokken 13.30. 

Den 1. mai er det klart for Høiåsrittet! Det er egne løyper for barn og ungdom. Startskudd klokken 14.

Lang helg, mange muligheter: ut og gjøre!

 

Kommentarer

kommentarer