Opplev en stjerne i Fredrikshalds Teater!

Når «Klassisk i Asak kirke» flytter til Fredrikshalds Teater under navnet «Klassisk i teateret», er det den nye stjerna på sopranhimmelen, Beate Mordal som inntar scenen i det ærverdige teateret! Med seg har hun den erfarne akkomagnatøren Ivar Anton Waagaard.

Beate Mordal debuterte som Papagena i Tryllefløyten ved Det Kongelige teater, og mange haldensere kjenner henne kanskje som Pamina i Opera Østfolds oppsetning i 2017.

Beate Mordal er også virksom som konsertsangerinne med mange oppdrag i inn- og utland. Siste sommer sang hun Saariahos «Cinq Reflets de l’Amour de Loin» med London Symphony Orchestra og sommerkonsertsolist med Bergen Filharmoniske Orkester som vil ha henne tilbake allerede i desember som sopransolist i Bachs Juleoratoriet, under ledning av Willem de Vriend. Neste år debuterer hun med KORK.

Hun har et langstrakt samarbeid med festivalen i in Aix-en-Provence både som stipendiat og solist, siste gang med en rolle i Sofi Oksanen’s and Kaija Saariahos nye opera «Innocence» sist sommer. I Norge har hun vært utnevnt til «Artist in residence» ved Bergen Nasjonale Opera og har sunget ved flere regional- og distriktsoperaer i Norge. I Bergen hoppet hun inn med stor suksess som Vitellia i Mozarts «La Clemenza di Tito» en produksjon som gikk viralt over hele verden i korona-tider. Beate skal tilbake til Bergen å synge Valencienne i Den Glade enke med premiere neste år.

Neste høst venter et stort eventyr: Beate skal synge hovedrollen Maria i Bernsteins «West Side Story» i en stor produksjon på Det Kongelige Teater i København.

Øvrige konserter denne våren blir 17. mars og 21. april,  henholdsvis Jarlsberg Vokal med en helstøpt Brahms-aften, hvor initiativtaker Aasmund Kaldestad selv synger tenor, og duoen Christian Ihle Hadeland og Petter Richter kommer med blant annet en urfremføring av komponisten Marcus Paus. Sistnevnte duo fikk følgende ord fra Stavanger Aftenblad etter konserten under Stavanger Kammermusikkfestival i 2020: «Bedre representanter for det klassiske musikklivets nåværende blomstring i Norden er det umulig å forestille seg.»

FOTO: Anita Grønland

Kommentarer

kommentarer