Artie Schocks eggerøre

Hvorfor?
Ofte er enkel matlaging det beste, Bare man bruker absolutt gode ingredienser. Hvorfor blir min eggerøre bedre enn din?
Først og fremst fordi jeg alltid bruker ordentlig fløte – ikke melk eller matfløte.
Til en vanlig formiddagsmat eller aftensmat rekker det med to egg per person. Har du storspisere på besøk, så bruk tre.
Klipp frisk gressløk og ha i røren. Hvor mye fløte? Det bestemmer du. Men resultatet skal jo bli gult, ikke gulhvitt!
Jeg bruker ikke salt, fordi saltet gjerne gjør eggerøren kornete.
Hvordan steker du eggerøren? Jo, rimeligvis i en panne med tilstrekkelig meierismør. Bruker du sterk varme, så må du være rask med tresleven. Ikke gjøre noe annet! Brent eggerøre er ikke veldig godt.
Dessuten skal gjerne den ferdige røren serveres med et salt tilbehør – som røkelaks eller røkt skinke. Italia og Spania har strålende skinker. De får henge lenge nok!
Server eggerøren med det samme den er ferdig, fløyelsmyk.

En gang for mange år siden opplevde jeg at en dame jeg var på besøk hos hadde hvetemel i eggerøren. Jeg fikk sjokk, men spiste.

Godt måltid!

Artie Shock

Artie Schock – hvem er det?
Det er meg! Jeg har stjålet min egen signatur fra en glad og arbeidssom epoke  – fra dengang jeg skrev ukentlig matspalte i Morgenbladet på 1970-tallet.Det hendte at disse epistlene ble lange. Det er ikke meningen – når Artie Schock nå er nyfødt. 
Artie er altså Sverre – noen ganger med etternavn Stang, sønn til Frua.

(Illustrasjon: Håkon Holm Breda)


 

 


Kommentarer

kommentarer