Opera på Bryggerhuset

Nå er høsten her, og torsdag 19. oktober er det klart for sesongåpning av Opera på Bryggerhuset.

Er det noen som ikke kjenner til konseptet Opera På Bryggerhuset? En kveld i måneden gjennom vinterhalvåret inviteres det til en uformell operakveld på Bryggerhuset. Det er Opera Østfold som besørger operasangerne, og dette blir det fjerde året på rad vi får opera servert på sydsiden. 

Det er sopran Camilla Stenhoff Vist og baryton Aleksander Nohr som får æren av å åpne årets sesong. Begge har studert sang i København, og begge debuterte ved Det Kongelige Teater i samme by. For tiden reiser de rundt i Skandinavia og fremfører utdrag fra Ringsakeroperaens Dido og Aeneas, en opera komponert av barokkomponisten Henry Purcell. På Bryggerhuset blir repertoaret imidlertid ikke Dido og Aenas, men et utvalg arier fra operaer og operetter som passer til Camilla og Aleksanders stemmeregister og sangstil.

Sopran Camilla Stenhoff Vist. Kommer til Bryggerhuset neste uke for å synge opera.

Camilla Stenhoff Vist er en lyrisk sopran, født i Sør-Korea men oppvokst på Inderøy kommune i Nord-Trøndelag. I tillegg til å være utdannet ved prestisjetunge danske sangakademier, har hun gått på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Camilla debuterte som Echo i operaen Ariadne auf Naxos på Det Kongelige Teater i København i 2009.

Aleksander Nohr synger opera på Bryggerhuset torsdag 19. oktober.

Aleksander Nohr er fra Nord-Norge, og har studert musikk både i Trondheim og i København. Nohr er en svært etterspurt solist i oratorier og messer i Skandinavia, og deltar ofte på festivaler. Han har spilt greven i Figaros Bryllup med Nordnorsk Opera, Dido og Aenas med Concerto Copenhagen, men har også gjort seg bemerket i mindre roller i operaer som Carmen, La Traviata, Madama Butterfly og Viva la mamma.

Camilla Stenhoff Vist og Aleksander Nohr altså; torsdag 19. oktober klokken 20.30- 22.30 på Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer