Onkel Tuka-konserten ble en braksuksess

Martin Gundersen har all grunn til å smile. Med 25 000 visninger bare på facebooksiden og svimlende 117 000 penger i Vipps-kassa ble lørdagens Onkel Tuka-konsert en kjempesuksess.

Endelig kan Martin Gundersen og gjengen på kultursalen få lage kulturelle arrangementer igjen. Siden mars har hverdagen først og fremst handlet om å vedlikeholde og oppgradere kultursalen vår, men i kulissene har det foregått en del andre ting. Å strømme digitale konserter var i Martins tanker fra første koronadag.

-Vi har fulgt nøye med på de digitale scenene gjennom hele koronakrisen, forteller Martin, det har skjedd mye spennende på den fronten.

Lørdag var første digitale konsert ut i konsertkonseptet Skrinn Brakke. Onkel Tuka inntok kultursalen, og konserten ble en stor suksess.

-Tilbakemeldingene har vært utrolig gode, forteller Martin, både på det tekniske og det musikalske. Folk syntes det var en utrolig bra konsert, og en veldig god produksjon. Man får ta del av opplevelsen på en helt annen måte når man har flere kameraer og strømmer konserten digitalt. Hvor ofte ser du egentlig trommisen på en vanlig konsert? På lørdag fikk alle i publikum se nærbilder av alle musikerne. Trond Atle Bokerød og Linda Bokerød i Nordic Media Lab har gjort en kjempejobb. Det er utrolig moro å se at dette fungerte knallbra fra første sekund, nå er det bare for neste artist å innta scenen.

Her kan du se Onkel Tuka-konserten: 

Skrinn Brakke – Onkel Tuka

Skrinn Brakke – Onkel TukaDette er et prosjekt i regi av Brygga Kultursal Halden, Halden kommune og Trøkk På Sydsiden. Målet er konserter med lokale artister frem til sommeren og først ut er Onkel Tuka.Vippskontoen er 504885. Føler du for å bidra er vi svært takknemlige. Inntektene går til artistene og til Brygga for videre drift av konseptet.

Geplaatst door Trond-Atle Bokerød op Zaterdag 2 mei 2020

Underveis i konserten satt Martin og modererte kultursalens kommentarfelt fra salen. Der gikk fort opp for ham at konserten kom til å bli en suksess.

-Folk sendte 900 meldinger totalt, forteller Martin, med alt fra skryt til ønsker om låter. Jeg har aldri opplevd en konsert som i så stor grad har vært et samspill mellom publikum og band, det var en interaktiv kommunikasjon på høyt nivå. Folk ønsket seg låter – og fikk ønskene oppfylt. Håkon leste kommentarer og ga tilbakemeldinger fra scenen. Det var utrolig hyggelig, det haglet med likerklikk og hjerter. Folk grillet og koste seg og kikka på konsert samtidig, og delte bilder av seg selv til hverandre og bidro til følelsen av felleskap.

Det er ingen tvil om at både haldenserne og folk utenbys fra satte pris på Tuka-konserten lørdag. Til sammen Vippset de 117 000! Seertallene sier også sitt. Bare på facebook ble konserten sett av 25 000, i tillegg til at det var flere tusen som så konserten via HA og nettsiden til kultursalen.

-Det var et helt vanvittig nedslag, sier Martin, og det varmer at folk bidrar med så mye på Vipps. Men det er veldig viktig å nevne at Sparebankstiftelsen, GP-Huset og Berg Sparebank bidro med støtte til dette prosjektet. Støtten fra disse var avgjørende, vi hadde ikke fått det til uten dem. Alt har en kostnad, og alle aktørene inn i dette prosjektet skal ha betalt. Kulturfolk kan ikke stille opp gratis, og det er godt å se at publikum skjønner verdien av å bidra med litt penger. Vipps-inntektene blir en veldig fin bonus.

Neste konsert ut blir om noen uker, og vi får snart vite hvilken artist det blir. Denne gangen skal det også selges fysiske billetter til konserten!

-Vi får lov til å selge førti billetter, forteller Martin, og her blir det førstemann til mølla-prinsippet. Når vi legger ut billettene er det bare å raska på, de som får billetter får være med på noe historisk. Men dere som ikke får billetter får jo se konserten på nettet, og det blir også kjempebra. Jeg håper folk fortsetter å dele kultur på denne måten. Folk vil ha kultur, og ønsker å fylle fritiden med kultur. Det endrer seg jo ikke selv om vi har en pandemi. Folk tar del i kulturelle opplevelser på en annen måte i denne tiden, og fellesskapet er der selv om vi ikke sitter i samme rom.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer