Vinsmaking med Øystein Lundsveen #7

Det har blitt korona-tradisjon for mange haldensere å starte helgen med vinsmakingskurs med Curtisens sommelier Øystein Lundsveen. Denne fredagen skal Øystein snakke om musserende vin.

Det nærmer seg 17. mai, og mange har begynt å tenke på menyen. Vi må jo spise og drikke godt selv om vi ikke kan være mange sammen! Sommelier og hovmester på Curtisen Øystein Lundsveen har allerede begynt å tenke på drikke som kan passe på nasjonaldagen, så denne ukens vinsmakingskurs er det champagne på menyen!

-Vi skal snakke om champagne av den smaksrike sorten med aroma av sitrus , epler , urter og litt kjeks/ brød, forteller Øystein. Den passer til ost, fisk og som en kosedrikke. Musserende nummer to kommer fra Lombardia, Italia som har de samme aromaene med i tillegg til sjokolade. Denne går til fisk, skalldyr og som en aperitiff. Dette er det mange vil ha på våren og som sommerdrikke.

De musserende vinene heter:

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2015 (artikkelnummer på polet 3817701)

og

Philizot & Fils Brut numéro 3 (artikkelnummer 10132001)

 

Kommentarer

kommentarer