Brygga mat og Vinhus åpner igjen

Stadig flere restauranter og kaféer i Halden åpnes etter en lang lockdown. Fredag åpner Brygga mat og vinhus dørene igjen!

Restaurantsjef på Brygga mat og vinhus Tommy Gjersøe er ganske fornøyd; i morgen kan han endelig åpne dørene til restauranten sin igjen. Det har vært noen lange uker i lockdown, og selv om Tommy har hatt nok å henge fingrene med én femtiprosentstilling pluss heim og hage, har han savnet restauranten. Det er det ikke bare han som har gjort.

-Når jeg har vært ute og gått har jeg fått mange spørsmål om når vi skal åpne igjen, forteller Tommy, så det betyr jo at folk kanskje har savna oss litt.

Foreløpig er det kun Tommy og én servitør på jobb.

-Jeg har laget en forenkla meny med sju hovedretter og bare et par forretter og desserter, forteller Tommy, sånn at jeg kan klare å være her på kjøkkenet alene. Her er det alt fra biff til salat og hamburgere og fish’n chips, det skal være noe for alle.

Forenklet meny på Brygga mat og vinhus, med sju hovedretter, to forretter og to desserter. Foto: Brygga mat og vinhus.

Matserveringen i restauranten stenger 11 per i dag, så får vi se hva slags regler kommunen bestemmer seg for på sikt. Etter dagens reglement kan Brygga mat og vinhus kun ha femti gjester inne, derfor kan det lønne seg å booke bord på forhånd. Lørdagen er allerede på vei til å fylles opp.

-Vi kan ikke slippe inn så mange som vi vanligvis har her, sier Tommy, vi må jo prøve å unngå kødannelser og sånt. Uteserveringa er åpen, så folk kan sitte og kose seg ute hvis de vil. Men vi må begrense sitteplassene der ute også, og vi forholder oss selvfølgelig til smittevernreglene.

Sjekk Tommys egne dessert-kreasjon sjokoladefondant med Baileys-krem her:

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer