Nytt lyd- og lysutstyr på Brygga?

En av ”vinnerne” i Rådmannens budsjettforslag er Brygga Kultursal. Rådmannen foreslår 2 millioner til lyd- og lysutstyr. 
Foto: Ingar R. Henden

Hele byens storstue huser mange titalls arrangementer i løpet av året. En ting er det publikum ser fra benkeradene, en annen ting er alt utstyret som brukes og logistikken som skal på plass for at opplevelsen skal bli optimal.
Som alle andre virksomheter i kommunen har Brygga et krav på seg om å være lønnsom og ha en sunn drift. Daglig leder, Martin Gundersen, er sikker på at oppgraderingen med nytt utstyr vil gi kultursalen et løft.
– Vi er svært glade for at Rådmannen ønsker å prioritere denne investeringen og håper at politikerne vedtar det i desember. I takt med artistenes krav og den generelle digitale og tekniske utviklingen er vi nødt til å henge med, forklarer han.

I rådmannens budsjett står oppgraderingen beskrevet:
Oppgradering av nye lamper med ledlys, flom, strobe og scannere. Oppgradering av lydsystem inkl. medhørssystem, in-ear, trådløst. I tillegg er det behov for AV-system utendørs og i foaje med bevegelige bilder og reklame på utevegg og i publikumsområder. Investeringen vil gi stor besparelse i forhold til innleie i tillegg til at vi kan etterkomme alle krav satt av toppartister og management. Vi blir et markedsledende kulturhus og vil opprettholde renommeet som en god leverandør av opplevelser og kvalitet som igjen gir oss enda flere og større artister og bedret økonomi.

Listen over arrangementer på Brygga er lang og variert. Vi finner alt fra tradisjonelle konserter til forelesninger, konferanser og teaterforestillinger.
– Investeringen som Rådmannen foreslår blir både en besparelse og en inntektsfremmende satsing ved at innleie av teknikk stort sett unngås. Vi blir enda mer attraktive som arena for store artister siden vi i de fleste tilfellene vil klare å matche tekniske krav. Dette vil sannsynlig øke omsetningen hos oss og utestedene rundt Brygga, forteller Martin.
I tillegg er det flere fordeler ved å legge om til led-teknologi.
– Vi vil få en besparelse på strøm og levetiden er svært mye lenger enn med tradisjonelle lamper. De blir ikke varme, de tar mindre plass, er mer effektive og har bredere bruksområde.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer