Kåre Conradi og franske fristelser

Frister det med fransk stemning, overdådig barokkmusikk, makroner og Kåre Conradi? Da bør du ta turen til Immanuels kirke torsdag 10.november.
Foto: Knut Bry

Det er Det Norske Blåseensemble som frister haldenserne med franske toner i byens største kirke en novemberkveld. På menyen står musikalske delikatesser som blant annet et utdrag fra Jean Bapiste Lullys berømte Le Bourgeois Gentilhomme. For enkelhetens skyld har ensemblet oversatt stykket til ”Litt av en snobb”.

Det er ikke mye ved Kåre Conradi som minner om en snobb, men det er ingen tvil om at han gleder seg til torsdagens konsert.
– Jeg har hatt lyst til å gjøre noe sammen med Det Norske Blåseensemble lenge og endelig får vi muligheten. Kanskje det kan være starten på et spennende samarbeid, forteller han ivrig. Det er ikke bare tilfeldigheter som gjør at han kjenner godt til blåseensemblet.
– Jeg har kjent Geir Rebbestad (Direktør i DNBE) i mange år. Jeg tror vi møttes for første gang da jeg var 16 år og spilte i en musikal på Oslo Nye Teater.

I løpet av konserten skal han være både konferansier, oppleser og spille en rolle. Det er en utfordring han ser frem til.
– Dette blir noe helt annet enn det meste jeg har gjort tidligere. Musikken er i utgangspunktet ukjent for meg. Nå som vi forbereder oss til forestillingen bruker jeg mye tid på å la musikken inspirere meg slik at jeg får en følelse av hva dette er. Det blir krevende, men gøy!

Kåre forteller at han er glad i utfordringer og glad i det franske.
– Heldigvis skal jeg ikke fremføre dette på fransk. Jeg hadde riktignok fransk på skolen, er glad i det franske språket og fransk musikk. Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i storbandmusikk, mye av det beste i den sjangeren er fransk. Men dette blir noe helt annet, jeg gleder meg veldig til å få opptre med så mange gode musikere, forklarer han. Han forteller om fasinasjonen sin for skikkelig dyktige musikere.
– Å få lytte til og spille sammen med dyktige folk gjør at jeg føler meg veldig heldig som har den jobben jeg har. Det er nesten sånn at jeg har litt ærefrykt fordi de er så profesjonelle.

Under torsdagens konsert skal han fremføre teksten som er bearbeidet av kurator Steven Devine. Devine har også arrangert deler av Jean-Baptiste Lullys musikk for ensemblets unike besetning. Ensemblet frister også med denne musikalske menyen i løpet av kvelden:
Lully – Ballet Suite  
Philidor – Concert Donnè A Luis XII: (Fanfare – Les Nimphes de la Grenouillere – Les Bergers – Les Ameriquains)
Rameau – Suite from Les Indes Galantes  

Helt avslutningsvis er det nesten helt umulig å ikke nevne Conradis rollefigur i serien Vikingane som er svært populær på NRK for tiden.
Nå ser mange deg som vikingen Orm på tv. Hvordan blir overgangen til fransk barokk?
– Begge rollene har en form for snobbete stil. Orm er en feig karakter som ikke passer helt inn i vikingtiden med sin snobbete stil. Så gjenstår det å se om jeg passer inn i barokken. Jeg spiller inn en BBC-serie i England for tiden der jeg måtte beholde det store skjegget mitt. Så på torsdag blir det barokk med skjegg i Immanuels kirke!

Billetter til konserten kan kjøpes her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer