De vil skape Spelet om Karl 12.

Onsdag 9. november møtes politikerne i Hovedutvalg for Samfunnsutvikling og kultur. En av sakene de får til behandling er ”Spelet om Karl 12. – Byjubileum”.
Foto: Anita Warberg

Halden har hatt flere jubileer de siste årene og det neste store nå er 2018 når det er 300 år siden Karl 12. falt på Fredriksten.
Det er ikke noen nybegynnere som står bak søknaden om støtte fra kommunen til å utvikle ”Spelet om Karl 12.”. Søknaden er sendt fra en trio bestående av Jan Ove Ekeberg, Leif Stinnerbom og Henning Kvitnes.
Jan Ove Ekeberg er kjent fra TV2-nyhetene og som forfatter av en rekke bøker. Leif Stinnerbom er regissør, manusforfatter og bearbeider. Haldens egen Henning Kvitnes trenger neppe noen presentasjon.

I søknaden skriver de at de vil ”forsøke å skape et Spel med spenning, drama, historie og musikk i en salig blanding”. De lufter mulighetene for å hente inn kjente og etablerte navn fra begge sider av grensen og ”en danske eller to for balansen”. Amatører og frivillige blir naturligvis ikke glemt og vil være en viktig faktor for oppsetningen.

Men det er en utfordring på veien og det er kommunens økonomi.
Søkerne er tydelige på at ønsket er at hele byen samles bak initiativet. De skisserer et behov for 500 000,- i 2017 og 500 000,- i 2018 i støtte fra Halden kommune.

I sakspapirene gir Rådmannen honnør til initiativet og skriver at spelet antas å være et godt bidrag til å bedre Haldens allerede positive omdømme. Men han innstiller ovenfor politikerne på at det ikke bevilges penger til prosjektet da det ikke er noe rom for det i den økonomiske situasjonen Halden er i.

Det er nå naturligvis knyttet spenning til hva politikerne i Hovedutvalg for Samfunnsutvikling og kultur gjør førstkommende onsdag.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer