Føttene trenger også service

I Riddergården holder Fotklinikken Nr1 til. Der arbeider fotterapeut Vibeke Garden.  Hun oppfordrer gjerne haldenserne til å ta godt vare på føttene sine nå som vinteren er like rundt hjørnet.

Vibeke tok for en stund siden sjansen og startet en klinikk med det forklarende og enkle navnet Fotklinikken Nr1.
– Jeg gjorde det fordi jeg ville ha frem hva jeg jobber med. Jeg jobber med føtter i alle slags varianter og med mange forskjellige behandlinger, forklarer hun. En fotterapeut er autorisert helsepersonell som har kompetanse på fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene. De utfører stell på og gir velvære til føttene dine.

Hun har et ønske om at enda flere menn finner veien til en fotterapeut. Det er nemlig ingen tvil om at det er kvinnene som oftest oppsøker tilbudet.
– Når menn kommer til meg pleier jeg ofte å sammenligne det å gå jevnlig til fotterapeut og ha en god fothelse med å ha bilen på service. Menn har bilen sin på service etter å ha kjørt den et visst antall kilometer, de skifter dekk på bilen 2 ganger i året og passer på at alt er i orden. Men føttene må også ha service etter å ha gått et visst antall skritt, forklarer hun. Og akkurat den logikken er det mange menn som forstår.
– Det er faktisk flere som sier ”de skal bestille service” når de ringer og bestiller time hos meg!

img_3333

Vibeke er opptatt av at folk må forstå at man ikke behøver ha problemer med føttene for å oppsøke en fotterapeut.
– En fotbehandling gir også pleie til føttene og økt velvære. Dessuten kan det være lurt å unne seg en behandling for å forebygge eventuelle fremtidige fotproblemer, sier hun.

Det er mange sykdommer som kan påvirke fothelsen din. Hun nevner for eksempel diabetes, revmatiske sykdommer, psoriasis og hjerte- og karsykdommer. Men det aller viktigste for å ha gode og fine føtter er at du steller jevnlig med dem.
– Husk at føttene dine tilbringer store deler av dagen innpakket i sokker og fottøy. Det er lett å glemme hvor stor belastning føttene daglig blir utsatt for og hvilke konsekvenser det kan ha for resten av kroppen.

Vibeke deler gjerne tips og triks for hvordan du kan ta bedre vare på føttene dine.
– I vintermånedene er det viktig å gi føttene ekstra omtanke. Når kulda kommer trenger de rett og slett mer pleie. Det er viktig å velge riktig skotøy og bruke forskjellige sko til forskjellige aktiviteter, forklarer hun. 3 av 4 nordmenn opplever fotplager som hard hud, hælsprekker, feilstillinger, sår, neglplager og smerter i løpet av livet.
– Ta kontakt med en fotterapeut så får du tips, råd og behandling.

Men hva kjennetegner menn og føtter?
– Mange sliter med svette, kalde eller klamme føtter. Fotlukt er heller ikke et ukjent problem. En del av utfordringen er at menn ofte bruker arbeidssko eller joggesko til det meste, og mange bruker stort sett syntetiske sokker.  Jeg håper at vi kan få mannfolka til å tenke like ofte som kvinner at det kan være fornuftig å gå til en fotterapeut innimellom!

Vil du lese mer om Fotklinikken Nr1 så finner du facebooksiden her og nettsiden her. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer