Ny utstilling på Østfold Kunstsenter

Lørdag 14. mars klokken 15.00 åpner fire nye utstillinger på Østfold kunstsenter i Fredrikstad. Utstillingene vil stå frem til 31. mai. 

Dette er de fire nye utstillingene på Østfold kunstsenter denne våren:

Anne Stabell: Den langsomme veien gjennom skogen og hjem (Transparent billedvev og plantefarging)

Hanne Grieg Hermansen: Photometrics (Tegning)

Sarah Jost: Under skogen hviler ørkenen (Tegning og installasjon)

Geir Tore Holm: Fotografi og grafikk (Fotografi og grafikk)

Anne Stabell (f.1958) viser separatutstillingen Den langsomme veien gjennom skogen og hjem.

Utstillingen til tekstilkunstner Anne Stabell viser vevde tekstilarbeider, hvor innslagstrådene snor seg gjennom farget renning og danner transparente, vevde bilder av natur. Ved hjelp av denne tidkrevende teknikken er intensjonen å få teppene selv til å framstå som levende vekster:

Hanne Grieg Hermansen (f.1984) viser separatutstillingen Photometrics.

Tid, manuelt arbeid, verdiforskyvning, illusjon og vippepunktet mellom tegning og fotografi er viktige komponenter i Hanne Grieg Hermansens kunstneriske virke. Til utstillingen på Østfold Kunstsenter tar hun for seg fotografiets hovedbetingelse, nemlig lyset, både som en konkret formstudie og en undersøkelse der målet er å gjenskape selve effekten lyset har på persepsjonsapparatet:

Sarah Jost (f.1979) viser separatutstillingen Under skogen hviler ørkenen.

I sin installasjon undersøker Sarah Jost begrepet «skog», med utgangspunkt i granen. Hvordan vi bruker den, hvordan trær vandrer og tidsperspektivet til trær satt opp mot menneskets livsløp. I utstillingen vil Jost vise tegninger og strukturer, resultatet av hennes tanker rundt relasjonen mellom sted, planter og mennesker, og rundt plantasjene, som vi til daglig kaller skog:

Geir Tore Holm (f. 1966) viser kaféutstillingen Fotografi og grafikk.

Geir Tore Holm har over flere tiår arbeidet med mange parallelle uttrykksformer og sammenhenger. Observasjoner av miljø, endringer og motsetninger mellom indre og ytre rom er gjennomgående motiv. Barndomsminner, utmark og trafikk møtes her i fotoserier og nyere grafiske arbeider:

Østfold kunstsenter har åpent 12-17 onsdag – søndag.

Østfold kunstmuseum har både en nettside og en facebookside.

Kommentarer

kommentarer