NSB permitterer kondutører i Østfold og Ski

NSB har valgt å permittere 60 konduktører på Østfoldbanen fra mandag 17.10.16 NSB hevder at disse permitteres på grunn av den pågående konflikten mellom NLF og NSB. Oslo Distrikts Konduktør Forening er uenig at dette er godt nok argument.

De rammede konduktørene tjenestegjør ikke bare på tog som er rammet av arbeidskonflikt , men også på andre tog. Oslo Distrikts Konduktør Forening har sendt krav til NSB om at tog som permitterte konduktører skulle ha tjenestegjort på må innstilles . Årsaken til at Oslo Distrikts Konduktør Forening har sendt dette kravet, er at argumentasjonen for permittering av  konduktørene skjer som en konsekvens av arbeidskonflikt mellom NLF og NSB. Da mener Oslo Distrikts Konduktør Forening at våre medlemmer rammes direkte av dette. Og at det er å anse som streikebryteri å sette opp togene som personale som er rammet av arbeidskonflikt skulle ha tjenestegjort på.

NSB selv har tatt avgjørelser som hinder personalet i Moss og Ski til å utføre sin tjeneste. De har tog som oprinnelig skal stoppe på disse stasjonene og kan ta med seg passasjerer og personell. Det er selv NSB som har hindret personalet i å utføre sin tjeneste ved å ikke ha mulighet til å komme seg inn til Oslo S eventuelt for å tjenestegjøre i sine egne tog. ODKF mener at NSB ikke har saklig grunn til permitteringer .

Pressemelding fra Oslo Distrikts Konduktør Forening.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer