Aiming for Enrike skal på Europaturné

Haldenseren Simen Følstad Nilsen har gjort seg bemerket nasjonalt med bandet Aiming For Enrike. Nå bærer det ut på Europaturné med Jaga Jazzist.

For å ta det siste først – hvem er Jaga Jazzist?
Jaga Jazzist er et norsk eksperimentelt band som startet tidlig på 90-tallet. De har gitt ut flere album og det siste, Starfire, kom i 2015. De er kjent for å mikse elementer fra jazz, elektronisk musikk og rock.

Aiming for Enrike består av Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes. De har allerede spilt mange konserter og fått gode tilbakemeldinger. Et av høydepunktene var Øya-festivalen i sommer. Da skrev anmelderen fra Deichmanske bibliotek blant annet:
Aiming For Enrike er et liveband. De låter kult på plate, men live får vi innsyn i hvilken prestasjon det er å levere et så komplekst lydbilde med bare en gitar og trommer. Uten vokal og kun bevæpnet med en baritonegitar, pedalbrett og trommesett leverer duoen et sett med repetitiv suggererende musikk. Et gjennomgående groove og driv som kun brekkes opp av noen briljante rytmisk komplekse partier som gjennomføres med trøkk og tilstedeværelse. Dette er lekent, jeg kan tenke meg at disse låtene kommer av timeslange jams på øvingslokalet.

Aiming for Enrike var med Jaga Jazzist til New York tidligere i år og det ga mersmak.
– Vi ble spurt om å være med på Europa-turne i fjor også, men da kræsja det med andre ting for oss. Så spurte de heldigvis igjen i år og nå hadde vi muligheten, forteller Simen.
– Dette er en flott mulighet til å få vist oss frem for et europeisk publikum med et sympatisk øre for instrumentalmusikk!

Aiming for Enrike skal blant annet til Italia, Sveits og Tyskland med Jaga Jazzist. Og hvis alt går etter planen blir det en tur til Asia etterhvert.
– Vi jobber med å få på plass en utgivelse av plata ”Segway Nation” i Japan. Så fort det er på plass må vi jo komme oss dit. Vi er også i prat med noen som vil booke oss i India. Det kommer nok til å bli en spennende tid fremover!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer