«Norges råeste inkubator» – Haldens skjulte perle

Bachelorstudenter fra Høgskolen i Østfold er nå på bacheloroppdrag hos teknologiselskapet Smart Innovation Norway, for å lære om teknologi, inkubasjon og innovasjon. Oppgaven har varighet på 6 måneder, og skal presenteres for Høgskolen i uke 25.

Smart Innovation Norway er et forsinkings og innovasjonsselskap, som har hovedformål å drive anvendt forskning innen fornybar energi og informasjonsteknologi. Selskapet bidrar til forskningsbasert og bærekraftig samfunns- og næringsutvikling i praksis.

Studentene skal skape «Norges råeste Inkubator»

Prosjektet har fått tittelen «Norges råeste inkubator», og utforsker vekstbedrifters viktigste behov og beste praksis blant nasjonale teknologiinkubatorer. Hensikten er å gjøre oppdragsgiver bevisst på sin nåværende situasjon, utfordringer og muligheter, og gi innspill på hvordan Smart inkubator kan posisjonere seg for suksess.

Studentene har gjennom snart 3 år på linjen Innovasjon og Prosjektledelse, hatt nær kontakt med det lokale næringslivet. Nå er det den Haldens lokaliserte innovasjonsbedriften , Smart Innovation Norway som har åpnet dørene for de erfaringssultne studentene. Selskapet har gitt bachelorgruppen muligheten til å blant annet besøke landets fremste innovasjonsmiljøer i Stavanger, Trondheim, Bergen, Oslo og Horten.

«Disse besøkene har bidratt til å utvide vårt nettverk, skape relasjoner, og en mulighet til å lære av de beste i bransjen. I tillegg har det gitt oss verdifull input i oppgaven, som har hatt mye å si for bacheloroppgavens resultat» – sier studentene Lorenzo Ruschelli, Matias Heggdal, Daniel Flølo Ringdalen og Frank Hanssen.

 Samarbeid mellom studenter og næringsliv.

Bachelorgruppen har siden Januar jobbet beinhardt for å komme i mål med oppgaven.

«Det å få utenifra perspektiv fra kunnskapsrike og nyutdannede studenter er noe teknologiselskapet ser på som verdifullt for fremtiden, vi gleder oss til å se sluttresultatet.» – sier rådgiver i Smart Inkubator. Selskapet har også tidligere hatt mye fokus på å samarbeide med akademia, spesielt i tilknytning med Høgskolen i Østfold.

Bachelorgruppen takker Innovation Norway for muligheten

  • Vi er meget takknemlige for at Smart Innovation Norway har gitt oss denne muligheten. Det er inspirerende å se at et slikt anerkjent selskap, lar studenter komme med innspill og nye ideer. Denne erfaringen vil ha mye å si for våre fremtdisplaner, sier  Lorenzo Ruscelli, Matias Heggdal, Daniel Flølo Ringdalen og Frank Hanssen.

Forsidefoto viser, fra venstre: Daniel Flølo Ringdalen, Matias Heggdal, Frank Hanssen, Lorenzo Ruschelli

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer