Walker House spiller på Kongens

I morgen fredag står haldenbandet Walker House på scenen for aller første gang. Ta deg en tur på Kongens Brygge i morra kveld og hør det blodferske rockebandet spille fra sitt nyslupne, selvtitulerte debutalbum Walker House.

Jeg tar et tur innom Rødsberg for å sjekke ståa på Walker Houses siste øving før debutkonserten fredag kveld. Jeg hører dem allerede i det jeg entrer skolegården, full trøkk fra kjelleren. Nede i musikkrommet er bandet akkurat i ferd med å avslutte en låt når jeg kommer. Walker House er Magne Skibsted Jensen (vokal), Øyvind Braaten (gitar), Vidar Eilertsen (trommer), John Kamphaug (bass) og Svein Andersen (keyboard).

Bandet byr på enda en låt før vi tar en prat. Jeg får høre en leftover fra debutalbumet, altså en av låtene som ikke fikk bli med på første plate. Kanskje blir den et kutt på neste? Det er utrolig bra trøkk, dette er vaskeekte rock med masse driv og energi. Jeg begynner å glede meg til konsert.

Walker House slapp debutalbumet sitt fredag 5. april. Hvordan synes de plata har blitt mottatt?

-Joda, vi har jo blitt store stjerner i utlandet, forteller gitarist Øyvind Braaten. Vi har tre fans i USA blant annet. Vi har en fan i Colombia også. En i Indonesia. Det ser vi jo på Spotify. Vi har fans på alle kontinenter utenom det afrikanske faktisk.

De andre ler.

-Responsen har vært veldig positiv, sier vokalist Magne, det er mange som sier de synes låtene er fine. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

De er nå beskjedne, gutta i Walker House. De nevner ikke at musikkjournalist Erik Valebrokk hadde Walker House på spillelista si i april for eksempel. Valebrokk lager spillelister på Spotify der han trekker frem ny musikk han synes fortjener ekstra oppmerksomhet.

I forrige uke gjesta bandet musikkanalen Radio Riks på Aker Brygge og spilte live på radio.

-Det var skikkelig artig å spille der, sier trommis Vidar. Vi spilte fire låter, hadde øvd på to. Men det gikk fint det altså.

Hvordan blir det å spille for haldenserne på fredag?

-Jeg gleder meg veldig, svarer Vidar. Det blir deilig å få gjort dette live, det blir så godt å få det ut og få respons fra publikum. Det er det beste som er. Det er gode livelåter det her, så det her blir trøkk.

-Vi spiller liveutgaver av låtene på plata, sier tangentmann Svein. Mange av de låtene her er jo skrevet for å gjøres live.

Nervene ser ikke ut til å prege folket i Walker House nevneverdig.

-Jeg har ikke vett på å være nervøs, sier Magne. Det her blir bare kult.

Setlista består av 16 låter. Walker House skal spille seg gjennom hele debutplata, pluss to leftovers og to coverlåter. Dette mente Kandusis anmelder Thomas Bærkas-Buer om debutalbumet:

-Walker House har laga et album de kan være stolte av

Etter debutkonserten fredag 24. mai blir det slippturné. Neste konsert spilles på Mysen den 31. mai, og dernest følger Moss i august. Planen er å holde mange konserter i tiden som kommer.

-Vi har lyst til å spille mest mulig live, sier Vidar. Det er jo det som er gøy.

Er dere klare for konsert?

-Ja, sier Magne. Vi er klare.

De andre nikker. De skal kjøre gjennom en fem- seks låter til før de gir seg for kvelden, og så er de ferdig med øvinga. Neste gang de rigger opp instrumentene sine er det på scenen på Kongens Brygge. Er du frista til å ta deg en tur på konsert i morra kveld? Varm opp med å høre på plata da vel:

Walker House altså dere, på Kongens Brygge i morgen fredag klokka 21.00. Billettene koster 200, og dem kjøper du i døra!

 

 

 

 

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer