Ni gratis konserter på én kveld

Torsdag kveld arrangeres det Klubbkveld i Halden. Ni band skal spille på fire av byens scener. Og alt er gratis.

Det er ingen ting å lure på, man skal simpelthen bare komme seg ut av sofaen på torsdag og gå på konsert. Eller konsertER. For det er mange, men går du litt strategisk til verks så kan du få med deg mesteparten av moroa.

Hvorfor er det klubbkveld i Halden med gratiskonserter hele kvelden? spør du kanskje. Jo nå skal du høre. Til helgen er Halden vertskap for en sammenkomst for Norske Konsertarrangører, en ære i seg selv det. Og en finfin måte å få vist frem byen vår, for da kommer 250 konsertarrangører fra det ganske land for å se og høre hva Halden har å by på.

Marita Rognøy og hennes eventbyrå Kruttrøyk er koordinator for Arrangørkonferansen, og holder i alle trådene på vegne av Halden kommune.

-Når vi først har fått Arrangørkonferansen hit til byen vil vi at dette også skal komme Haldens befolkning til gode, forteller Marita, derfor bestemte vi oss for å arrangere klubbkveld med gratiskonserter på torsdag. Konferansen starter egentlig på fredag, men vi håper mange av konferansedeltagerne kommer allerede torsdag kveld for å være med på klubbkvelden. Dette er en unik mulighet til å få vist frem Halden som arrangørsted.

Marita Rognøy er koordinator for Arrangørkonferansen via sitt eventbyrå Kruttrøyk.

Kommunen og arrangørene vil gjerne vise frem alle Haldens arenaer når konferansen kommer til byen.

-Fredriksten festning er en av Norges flotteste utendørsarenaer, fortsetter Marita, og mange har hørt om den men ikke sett den. Deltakerne på Arrangørkonferansen får en god mulighet til å se og oppleve festningen da den store festmiddagen på lørdag er lagt hit. Men det er svært viktig at vi får vist at Halden også er et klubbsted, og med klubbkvelden får vi vist frem arenaene vi har nede i byen også.

Skryter av kommunen

Marita synes samarbeidet med kommunen har gått på skinner.

-Halden kommune har virkelig stilt opp her, både fra kultur-og næringsavdelingen. Både Stein Wilhemsen, Jens Petter Berget, rådmannen og ordføreren har stilt opp sånn at det her kan bli en realitet. Det har Mange Rannestad også gjort, han er alltid positiv og hjelpsom. Hele Halden har vært med nå og hjulpet til, det er mange å takke!

Som bookingansvarlig for Klubbkvelden har selvfølgelig Marita og kommunen hanket inn Espen Holtan og Tom Skjeklesæther.

-Vi har vært opptatt av sjangerbredde når vi har booket band, forteller Espen Holtan, men det var også viktig for oss å booke band som er aktuelle og turnéklare. Ikke minst skulle det være lokale band.

Espen Holtan avbildet på Tons of Rock 2016.

Holtan er fornøyd med lineupen for Klubbkvelden.

-Dette er jo ikke mulig å få kjøpt for penger. Her kan du gå tørrskodd fra konsert med De Marvells til The Squareheads og Mandalai Lamas. Det kunne gitt selv en trettenåring hjerteinfarkt å se den kombinasjonen! Er du glad i country og americana kan du få se Hege Brynildsen på Bryggerhuset, og der dukker Frank Skovrand også opp. Blir du sittende på Bryggerhuset kan du få med deg Huma Luma også, som har prikka inn storformen nå og ble Ukas Urørt for et par uker siden. Det at Mork kommer også er dritfett, de er tjueen sekunder unna å breake internasjonalt.

Lett som en fjær?

Hvorfor har dere døpt Klubbkvelden «Lett som en fjær»?

-Navnet på klubbkvelden er et Skjeklesæthersk vink til en Henning Kvitnes-låt, forteller Espen.

Vi snakker om Kvitnes-låta Kom igjen, kællær der kællæne blir lette som fjør på lørdagskvelden.

Holtan kommer med en oppfordring på tampen:

-Du kan stille klokka etter dette programmet, så her bør folk være presise. Ellers vil jeg bare si at nå har vi lagt opp til at folk kan få seg en heidundranes runde på byen, dette må dere få med dere!

Her er programmet for kvelden:

19:30 Hege Brynildsen Bryggerhuset Syd

20.30 Cato lees country combo Siste Reis Pub

20:30 De Marvells Vannvogna Konsert & Kunsthall

21:00 Frank Skovrand Bryggerhuset

21:00 MORK Feelgood – Halden

22:00 Mandalai Lamas Vannvogna

22:30 Belfast Express Siste Reis

22:30 HUMA LUMA Bryggerhuset

23:15 The Squareheads Feelgood

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer