Robert returnerer

Fredag 12. oktober dukker Robert Moses opp på Bryggerhuset igjen med sine Harmony Crusaders. 

Robert Moses og harmonikorsfarerne hans er egentlig ikke ute og turnerer om dagen, men de tar en tur til Halden for å spille okke som. Fordi det er så sabla hyggelig å komme hit.

-Det blir flott å komme tilbake til Halden, sier Robert, det er alltid bra å komme hit. Det er forfriskende hvor genuine, ærlige, likefremme og lidenskapelige haldenserne er når det kommer til musikk. Jeg har spilt i byen mange ganger i årenes løp, og det har blitt et Home away from Home for meg. Jeg gleder meg til å se gamle kjente, men håper også å se noen nye ansikter på fredag.

Hva holder Robert på med når han ikke er ute og turnerer med bandet sitt?

-Akkurat nå jobber jeg med noen låter til den kommende plata vår, som jeg håper vi kan gå i studio med til våren. Jeg har skrevet mye de siste månedene, og har en liten bunke nye låter – alle mer eller mindre ferdige. Når jeg skriver prøver jeg å dykke ned i ulike temaer og finne nye ting å formidle. Jeg prøver også å komme opp med nye musikalske ideer og teknikker for formidling via musikken som vi kan videreutvikle som band. Jeg er alltid på utkikk etter å lære meg nye ting og inkorporere dette i musikken, sånn at jeg ikke bare gjentar meg selv og det jeg har gjort før.

Har du ikke hørt Robert Moses & The Harmony Crusaders spille? Det bør du få med deg. Sjangermessig ligger de i americanaland.

-Vår musikk er en kombinasjon av americana og rock, med noen improviserende elementer, forteller Robert. På noen av låtene  går vi frem på jazz-vis, der musikerne følger hverandre og spinner videre på hverandres innfall. Hvordan soundet blir kommer an på hvordan vi kommuniserer – og overrasker hverandre- i øyeblikket. For meg er det ofte både interessant og overraskende å lytte til hva bandet foretar seg bak meg på konsertene. Det håper jeg lytterne legger merke til og nyter på samme måte som meg!

Tidligere har Robert hatt med seg Malin Pettersen på vokal, men denne gangen er det ingen ringere enn Lise Backstrøm som skal synge med på noen av låtene. Det må jo bare bli bra.

-Lise har akkurat sluppet en vakker ny singel, Hold on Magnolia, forteller Robert, som hun skal spille før vi setter i gang. Hun vil også spille et par andre egne låter. Mange i Halden kjenner til Lise, og hun har også sunget med oss tidligere. Vi kommer til å spille noen nye låter på fredag, og det blir spennende. Et par av låtene har jeg ikke spilt for noen før.

Lise Backstrøm i Immanuels kirke. Hun synger innmari, innmari fint. Bare hør her for eksempel.

Robert lover spilleglede og talent på fredag.

-Vi elsker å spille sammen, og vi har mye vi vil si – både som individuelle musikere og som en gruppe. Jeg føler meg heldig som får spille med denne samlingen av svært talentfulle musikere, og noen ganger når vi spiller sammen grenser det mot det magiske. Vi er fullstendig frie. Vi kommer til Halden for å gi dere Freedom Rock! Dersom musikken korrumperer ungdommen, desto bedre. Eller, hvis musikken minner deg om hvordan det var å være ung, og lurer ungdommen din frem fra sitt gjemmested og opp til overflaten – bare for å bli korrumpert på ny – enda bedre!

Robert Moses & The Harmony Crusaders altså dere, med Lise Backstrøm, på Bryggerhuset fredag klokken 22. Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer