Neven i været #2 – Hardtslående konsertkveld lørdag 7.mars

I anledning årets kvinnedag arrangerer Tonehjulet Kräftpest konserten Neven i været #2 – Hardtslående konsertkveld  på Feelgood lørdag 7. mars i Halden.

Etter å ha dratt til Oslo i mange år for å delta på ulike 8. mars-arrangementer har Tonehjulet Kräftpest begynt å arrangere egne 8. mars-konsertkvelder her i byen.

-Vi lot oss inspirere til å selv skape et spennende, friskt og hardtslående tilbud på kvinnedagen i vår egen hjemby i 2019, forteller Beate Fenstad i Tonehjulet Kräftpest. Vi ønsket å vise frem tøffe kvinner innenfor rock-sjangeren, for å fenge og inspirere yngre kvinner, og for å gjøre tilbudet på kvinnedagen i Halden mer komplett. Vi gjentar suksessen fra i fjor, og arrangerer en konsert med tre band: Astronomies og Lucky Malice fra Halden, og Hudkreft fra Oslo.

I fjor ble 8. mars-konserten holdt på Vannvogna i gågata. I år blir Feelgood åsted for den hardtslående kvinnedagskonserten.

-Felles for bandene som spiller er at de alle har kvinnelige medlemmer, forteller Beate. Vi har et ønske om at dette kan gjentas og bli et tradisjonelt tilskudd til de andre gode tilbudene denne helgen.

I år som i fjor blir det 8. mars-tog i Halden på kvinnedagen. Tonehjulet Kräftpest stiller selvfølgelig i toget.

-Vi gleder oss til å gå i 8.mars tog i Halden for andre gang, sier Beate. Vi vil være med på å gjøre 8. mars i Halden storslagen!

Om Tonehjulet Kräftpest:

Tonehjulet Kräftpest er en frivillige organisasjon, et kulturkollektiv, som for det meste fungerer som et plateselskap, men også som arrangører av ulike arrangementer.

-Vi har mye erfaring med å arrangere, forteller Beate, og vi har hatt ansvaret for egen scene både ved Tons of Rock, Månefestivalen i Fredrikstad og Kanalrock i Horten m.m.. Da hadde vi ansvar for alt fra booking, frivilligorganisering, dekor og spilling med Lucky Malice. Vi arrangerte også fjorårets 8.mars- konsert på Vannvogna. Da alle våre inntekter går inn i nye prosjekter -som sjeldent er overskuddprosjekter – er vi avhengige av støtte for å få det til.

I år har Tonehjulet har fått støtte til å arrangere denne konserten av Halden kommune og Femme Brutal.

Anna Karine Brække, Elin Fallås, Linda Elise Haug Thunberg, Beate Fenstad og Laurits Mosseby sitter i styret til Tonehjulet Kräftpest og er arrangører for konserten på Feelgood lørdag kveld.

Om banda på konserten: 

Lucky Malice så dagens lys i 2004. Siden den gang har bandet gitt ut albumene Homme fatale (2012), Lucky Malice (2013), Misfit (2017), pluss flere EPer. Lucky Malice gir ut platene sine på eget plateselskap; Tonehjulet Kräftpest. Bandet har spilt Europa rundt, men de har også spilt mye i Norge og her i byen. Blant annet spilte de på Huth under Tons of Rock 2015. Lucky Malice kommer fra Halden og er et punkband.

Hudkreft kom sammen som et band etter LOUD! i 2016-jentenes bandleir. De synger og skriker om politikk og det de ser som vanskeligheter i samfunnet. De sier selv at de lager låter om kapitalisme, og at de ikke er så glad i det. De ser på seg selv som radikale ungdom. De spiller punk, og siden oppstarten i 2016 det har de blant annet spilt på Askerfestivalen og Frysjastock og selv arrangerer de Helt OK Festival. Hudkreft kommer fra Oslo.

Hudkreft.

Femme Brutal er et feministisk booking – og DJ-kollektiv som har arrangert konserter i Oslo siden 2011. Femme Brutal ville booke Lucky Malice til 7. mars- konsert i Oslo, da kontret Lucky Malice med en mail der de foreslo at banda slo seg sammen i Halden.

-Femme Brutal måtte fullføre arrangementet sitt i Oslo, forteller Beate, men de ville støtte oss med å booke et band til kvelden med reise og honorar. Vi takker for støtten!

Astronomies er et alternativt-punk band fra Halden med et øye og øre for litt støyete, men drømmende musikk og atmosfære. Med starten på Rockehuset som en duo i sent 2016, har bandet til nå utvidet seg både med flere medlemmer og musikalsk, og med konserter på alt fra Helt OK punk-festivalen i Bærums Verk til toppen av Sauøya utenfor hjembyen har bandet fått mye erfaring.

Astronomies.

Neven i været #2 – Hardtslående konsertkveld på Feelgood åpner dørene klokken 21.00

CC: 150,-

Sjekk ut Facebook-eventen her 

 

Kommentarer

kommentarer