Soulfest med Det Norske Blåseensemble

Onsdag 4. mars er det premiere for Blåseensemblets Motown-turné i Brygga kultursal før de legger ut på veien for å glede Fredrikstad, Askim og Moss med energisk og fengende soul.

Motown Records var et amerikansk plateselskap som hadde en rekke hits og bestselgende album på 60- og 70-tallet. I stallen hadde det Detroit-baserte plateselskapet musikalske bautaer som Marvin Gaye, The Supremes, Stevie Wonder, The Jackson 5, Diana Ross og The Temptations. The Motown Sound er lyden av soul og funky rytmer!

Sommeren 2019 inviterte Det Norske Blåseensemblet til soulfest med Motownhits på sin årlige, gratis fyrverkerikonsert i Halden, og fikk det til å rykke heftig i dansefoten til mer enn to tusen publikummere på torget. Nå tar Blåseensemblet med seg showet ut på veien, og med seg har de to av solistene fra suksesskonserten i sommer, nemlig Julie Dahle Aagård og Odd René Andersen.

KanDusi tar en prat med solistene backstage i kultursalen på siste øvingsdag før den store premieren i morgen. Etter onsdagens konsert blir det soulfest både i Fredrikstad, Moss og Askim.

-Det er kjempehyggelig å dra på en liten turné med et så bra orkester, sier solist Odd René. Vi har ikke bare et vanvittig bra orkester her, det er også et kjempegodt komp. Og et utrolig bra kor! Vi er privilegerte som får være med på dette.

Motown-solist nummer to, Julie Dahle Aagård, nikker. Både Odd René og Julie har lang fartstid innen Motown. De har begge vokst opp med mye soul på platespilleren hjemme, i tillegg til at de har sunget mye soul på scenen før.

-Det er en helt vanvittig katalog som ligger under kategorien Motown, sier Odd René, så selv om jeg har sunget mye Motown før så er det alltid noe nytt det går an å hente frem.

På Blåseensemblets fyrverkerikonsert i fjor sommer ble det en massiv soulfest for flere tusen mennesker på torget i Halden.

-Det var veldig morsomt, sier Julie, det var virkelig en stor opplevelse. Jeg har jo gjort noen Motown-konserter før, men ikke på denne måten og med et sånt orkester bak. Det var kjempegøy!

Odd René er fascinert av historien om plateselskapet fra Detroit.

-Historien bak Motown er jo veldig morsom, forteller han. Plateselskapet ble jo grunnlagt av Barry Gordy, som tok med seg samlebåndsprinsippet fra Ford-fabrikken og overførte den til platebransjen. Det første han gjorde var jo å samle fire musikere som satt i studioet hele dagen og spilte på alle platene, mens artistene rullerte. Som på et samlebånd. Men i starten måtte de sette hvite mennesker på platecoverene, for folk i USA takla ikke å se de egentlige artistene på coverne. Heldigvis retta det seg fort når musikken ble populær, da ble det raskt greit å bruke bildene av artistene som faktisk sang på platene.

På programmet i morgen står både Stevie Wonder, Marvin Gaye og mange andre Motown-klassikere.

-Vi har noen saftige duetter på repertoaret også, sier Odd René. En skikkelig kjærlighetsballade med Lionel Ritchie og Diana Ross blant annet.

Har du noen favoritter blant sangene dere skal synge på denne konserten?

-Det er stort sett hjemmeseire hele veien det her, sier Odd René. Men det er veldig gøy å gjøre duett sammen med Julie, Endless Love er jo utrolig flott – og utfordrende. Det er jo ikke en liten jobb å synge Diana Ross sin stemme i en duett, men Julie får det til.

Hvorfor skal folk komme og se denne konserten?

-Dere kommer ikke til å klare å sitte i ro, sier Julie, det her blir utrolig gøy!

-Det blir fest og moro og store musikalske øyeblikk, lover Odd René.

-Dette vil dere ikke gå glipp av, sier produsent i Blåseensemblet Heidi Raude, som akkurat har slått seg ned ved bordet vårt. Dette er to av Norges beste soulstemmer, det finnes ingen bedre i Norge enn disse to.

Har du ikke mulighet til å gå på premieren i kultursalen i morgen? Du får flere muligheter! Konserten spilles på følgende steder denne uka:

Brygga kultursal onsdag 4. mars. Billetter finner du HER.

Askim torsdag 5. mars. Billetter finner du HER.

Fredrikstad fredag 6. mars. Billetter finner du HER.

Moss lørdag 7. mars. Billetter finner du HER.

 

Her kan du lese mer om Blåseensemblet Motown-konsert.

Kommentarer

kommentarer