Nå blir det Ungdomsklubb på Samfundet

På fredag signerte Extra Giverglede leiekontrakt med Vestengveien Eiendomsutvikling AS: Nå blir Samfundet ungdomsklubb.

Håper på åpning i november

Extra Giverglede Halden har etter mye letearbeid endelig funnet et passende lokale for den lenge planlagte ungdomsklubben. Den gamle baren i første etasje på Samfundet skal nå pusses opp og pustes liv i: endelig blir det liv i Samfundet igjen. Vestengveien har gitt Extra Giverglede en gunstig leiepris for lokalene.

– Vestengveien Eiendomsutvikling har vært helt supre, sier primus motor for ungdomsklubb-prosjektet, Mikaela Dahl, vi er så glade for at de bidrar til at det blir lys i vinduene på Samfundet igjen.

Mikaela håper på en åpning av ungdomsklubben i november, og dersom det melder seg nok frivillige kan klubben bli et daglig tilbud for barn og unge i Halden.

– Vi tar det pent nå i starten, men på sikt håper jeg på nok frivillige til å ha åpent hver dag, sier hun.

De skal blåse liv i Samfundet igjen. Fra venstre: Rolf Karlsen (Extra Giverglede), Dan Levi Berg (Vestengveien Eiendomsutvikling) og Mikaela Dahl (Extra Giverglede).

Vanskelig leteprosess

I sommer ble det klart at Extra Giverglede og Halden Arbeid og Vekst fikk 2.2 millioner i statlige midler til å starte ungdomsklubb. Sparebankstiftelsen Halden bidrar også med 180. 000 kroner til investeringer og inventar. Men prosessen med å finne lokaler til ungdomsklubben ble vanskeligere enn Mikaela hadde trodd.

– Folk vil helst ikke leie ut til lokalene sine til ungdomsklubber. De er redde for at det skal bli hærverk og mopedbråk. Vestengveien ser ikke på ungdom på den måten, de ser det positive ved at ungdommene får et sted å være og at det blir liv i Samfundet igjen.

En perle midt i byen

Mikaela er veldig fornøyd med å få leie Samfundet til ungdomsklubb.

– Det er jo en perle midt i sentrum som ikke blir brukt til noe, jeg tenker at det blir kjempebra å bruke Samfundet til nettopp dette formålet, sier hun.

En ungdomsklubb i lokalene kan kanskje føre til at andre organisasjoner og klubber vil synes Samfundet er et attraktivt sted å være.

– Jeg håper på synergieffekt av dette prosjektet, sier Mikaela videre, det hadde vært fint om det kunne bli fullt av liv i Samfundet igjen!

Hun har planer om å utnytte resten av Samfundet også. Dersom ingen leietagere melder seg til storsalen, skal de leie ut lokalene til konfirmasjon, bryllup og andre større arrangementer.

– Vi mangler storlokaler til sånne arrangementer i sentrum, og storsalen rommer jo 500 mennesker. Det er synd at det skal stå ubrukt.

Samfundet har fått nye leietagere. Foto: Nina Røsnæs.

Ungdommene skal prege klubben

Mikaela har ingen konkrete planer for hva ungdomsklubben skal inneholde av tilbud ennå. Det eneste som er helt sikkert er at klubben skal være et samlingssted, en møteplass for barn og unge mellom 10 og 20.

– Jeg ønsker meg at ungdommene kommer på banen og forteller meg hvordan de vil ha det, dette stedet skal være brukerstyrt, sier hun.

– Jeg vet ikke hva ungdommene helst vil ha i dag, da jeg var ung var biljardbord den store greia – men det er jo ikke sikkert det er sånn lenger nå!

Mikaela håper mange ungdommer vil møte opp og benytte seg av tilbudet, og håper foreldrene kommer på banen og bidrar til at ungene bruker stedet også.

Kom på dugnad!

Denne uka begynner gjengen bak ungdomsklubbprosjektet på en stor jobb: Samfundet skal ryddes og vaskes. Og males. I tillegg til at stedet skal vaskes og pusses opp ønsker Mikaela seg veggdekorasjoner i form av grafitti. Hun håper lokale grafittikunstnere melder seg til å dekorere lokalene. Men før dekoreringen kommer den store opprydnings- og vaskejobben.

– Vi trenger masse folk, sier Mikaela, det er en stor jobb som ligger foran oss.

Mikaela og Rolf Karlsen har mobilisert familie og venner til dugnad, men hun håper flere haldensere vil føle seg kallet.

– Det er sju år gammel møkk vi snakker om her, nå må vi brette opp ermene og gå i gang!

Dugnaden starter for fullt etter at vannet skrus på i løpet av tirsdag. Mikaela håper mange møter opp:

– Det er bare å møte opp på Samfundet fra onsdag av, vi er der onsdag, torsdag og fredag fra klokka ti om morgenen og til langt ut på kvelden, avslutter hun.

Vil du være med på dugnaden? 

Ta kontakt med Mikaela Dahl på Extra Givergledes Facebookside eller ring henne på 417 69 332.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer