Gå en tur for en god sak

Foto: TV-aksjonen 2016

Har du lyst til å være med å bidra i verdens største innsamlingsaksjon? Meld deg som bøssebærer for TV-aksjonen 2017.

TV-aksjonen 2017 står snart for døren, og årets mottaker av innsamlede midler er ingen ringere enn Unicef.  Nærmere bestemt skal midlene gå til Unicefs arbeid for utdanning av barn i krig og konflikt i Pakistan, Syria, Sør-Sudan, Mali og Columbia.

Mangler rodeledere i Halden

TV-aksjonen har som mål å mobilisere 100 000 bøssebærere hvert år. Det er over 2.3 millioner husstander som skal besøkes søndag 22. oktober, og alt henger på innsats fra frivillige.

– Vi mangler fremdeles rodeledere i Halden, sier leder for Frivilligsentralen, Wenche Erichsen, spesielt i ytterkanten av kommunen der det ikke er så mange husstander.

Også Alfheim og Sponvika mangler rodeledere. Totalt skal TV-aksjonen Halden ha tretti rodeledere, og 350 bøssebærere.

God dugnadstradisjon

I fjor samlet bøssebærerne i Halden inn hele 475 000 kroner til Røde Kors, det var over 80 000 mer enn vi raket inn i 2015.

–  Vi har så god dugnadstradisjon i vårt samfunn, sier Wenche, og dette er jo en gedigen dugnad.

– Men de viktigste bidragsyterne denne dagen er faktisk de som gir penger i bøssene, legger hun til, uten dem blir det jo ingen ting.

TV-aksjonen henger med i tiden, og dersom du ikke har kontanter hjemme på aksjonsdagen går det an å vippse penger til TV-aksjonens konto. Bidrag via Vipps mellom 16.00 og 18.00 blir registrert som bøssebidrag i statistikken.

– Jeg håper nå likevel at folk har kontanter den dagen, sier Wenche, det er noe symbolsk over å putte pengene ned i den bøssa.

Meld deg som bøssebærer!

TV-aksjonen vi arrangerer i Norge hvert år er faktisk verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning.

Du må være over 18 år for å melde deg som bøssebærer, så dersom du er under 18 må du gå i følge med en voksen. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom 16.00 og 18.00 søndag 22.oktober.

Har du lyst til å være som bøssebærer på årets TV-aksjon?

Slå på tråden til Wenche (916 35 173) eller Else-Marie (905 23 504) på Halden Frivilligsentral.

Følg TV-aksjonen på deres Facebookside.

 

Kommentarer

kommentarer