Monne spiller på Vannvogna

Foto: Johannes Granseth.

Søndag 11. oktober får vi endelig se MONNE på scenen igjen i Halden! Denne gangen tar hun med seg to av sine musikere og rigger seg til på Vannvogna Konsert- og Kunsthall for å spille for haldenserne.

Egentlig skulle vi få oppleve Monne live i Halden i mars, men sånn ble det selvfølgelig ikke. Konserten ble utsatt på grunn av pandemien, bare for å måtte utsettes enda en gang av samme grunn. Nå er dato og sted satt for en ny konsert, og søndag 11. oktober blir hun å se på Vannvogna!

– Jeg har halvert bandet mitt for denne konserten, forteller Monne, denne gangen er vi en trio! Så det blir en nedstrippa versjon i forhold til det dere har sett før. Det blir spennende, vi kommer til å gjøre litt andre versjoner av låtene mine og må ty til litt andre løsninger siden vi er færre på scenen.

Her kan du høre Monnes album Digging in My Soul: 

Med seg på scenen har Monne Terje Støldal på bass og Markus Linge på gitar.

I høst har Monne vært travelt opptatt med plateinnspilling i Geir Sundstøls studio i Oslo. En ny plate er altså på vei!

– Denne plata har et litt annerledes uttrykk en den forrige, forteller hun, den forrige handlet mye om kjærlighet og følelser rundt det. Men nå går jeg dypere inn i de andre følelsene menneskene har. Et av temaene jeg tar opp er psykisk helse. Åpenhet rundt dette er viktig for meg, og jeg tror det er viktig å snakke om også de mørke følelsene og de dårlige periodene. Jeg har selv slitt litt med angst i perioder, og man tenker fort at man er unormal og sliter med ting som ingen andre sliter med. Men så skjønner man at det er mange som også har det sånn, alle har sitt. Det gjør deg jo ikke til en dårlig person. Jeg mener at er utrolig viktig med åpenhet rundt dette, så disse følelsene ikke blir så store og skumle og fremmede.

Ennå er det tidlig i prosessen, og den kommende plata mangler fortsatt litt før den er en ferdig fullengder. I løpet av høsten og vinteren skal Monne sette seg ned med gitaren og skrive tre nye låter, og så skal de spilles inn på vårparten.

Her kan du lese mer om den kommende plata til Monne:

Monne spiller inn ny plate

Det har ikke blitt mange konserter foran et levende publikum det siste halvåret, men Monne har benyttet seg av de digitale løsningene som har vært tilgjengelige i koronaperioden. Hun holdt en konsert via Brakkesyke allerede i mars, og siden ble det strømmet en konsert via Blåseensemblets proffe studio i kultursalen. Nå gleder Monne seg til å spille med publikum i salen.

– Det blir nedpå, forteller hun, siden vi bare er tre på scenen. Men det kommer nok til å bli kraftig til tider også! Dette blir annerledes enn tidligere konserter jeg har holdt. Man må utvikle seg og prøve ut noen nye veier, tørre å gjøre ting på nye måter.

Av smittevernhensyn setter Vannvogna opp småbord i salen, slik at det blir riktig avstand mellom publikummerne og det er kun plass til 50 publikummere. Og så blir det Antibac på hvert bord naturligvis, og alle andre tiltak som må til for en trygg og fin opplevelse. I tillegg til å synge vil Monne også selge plater, og hun vil også selge litt av sin nye kunst!

– Jeg er jo en amatør når det kommer til tegning og maling, sier Monne, denne kunsten er noe jeg har tegnet på iPaden min. Jeg er ingen stor kunstner, men jeg har tegnet mye før og håper den kan gi mening for noen der ute. Kanskje noen har lyst til å ha det på veggen? Streken min er litt slurvete, men gjennomtenkt.

Her kan du se to av Monnes bilder:

«Madame» av Monne.
«Drømmeren» av Monne.

Her kan du kjøpe billetter til Monnes konsert 11. oktober!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer