Hanne B Nystrøm stiller ut med Kvartetten

Kvartetten visningsrom stiller ut samtidskunst i fire av Tungegården/Fargespills vinduer i gågata. Fra lørdag av stiller Hanne B Nystrøm ut sin kunst i vinduene.

Kunstnerne som er invitert er profesjonelle, og bor i – eller har tilknytning til Østfold. Ved å bruke vinduene når vi ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Vi ønsker også å skape en spennende visuell opplevelse i byen vår.

Utstillingsrommene er i 4 av de store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille trekantede plassen med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene skal oppleves fra gateplan.

Kunstner: Hanne B Nystrøm

Denne månedens kunstner heter Hanne B Nystrøm. Hun bor i Fredrikstad og jobber først og fremst med skulptur, men også med animasjon, tegning og performance.

Skulpturene Hanne lager er ofte av jern, og etterhvert tilsetter hun mange forskjellige materialer og overaskende elementer. Hun liker å blande det harde med det skjøre, samt at hun jobber ut fra tanken om at ting, det vil si de forskjellige elementene i skulpturen, har egne historier. Arbeidene er surrealistiske og ofte humoristiske, men også mørke og tragiske.

Skulpturen «Ulma» jobbet hun med i begynnelsen av dette året. Hanne hadde tatt utgangspunkt i en del østers hun hadde plukket. De er i ferd med å overta sjøbunnen langs hele kysten, og Hanne var fascinert av formen til skjellene. Etterhvert ble det klart for henne at skulpturen handlet om koronaepedemien. Da hadde hun arbeidet med skulpturen i over 2 måneder, og syntes selv den hadde vokst seg litt skummel. Arbeidstittelen var «ulmende», og det ble veldig beskrivende for det som foregikk rundt oss i denne perioden.

 Utstillingsåpning  er lørdag 10.10.20 kl 13.00

Utstillingen vises til og med 05.11.20

Velkommen til Kvartetten Visningsrom, med god avstand og medbrakt ansvar.

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som også er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer