En vakker musikktime på Frivilligsentralen

Torsdag inviterte Wenche Erichsen til en vakker liten musikktime på Frivillighuset i Violgata 14. Pianist Silje Kathinka Erichsen var dagens inviterte musiker, hun bød på vakre små romantiske pianostykker fra både 18- og 1900-tallet.

Fine pianotriller møter meg i gangen på Frivilligsentralen torsdag formiddag. Jeg følger lyden av Fly me to the Moon, og inne ved flygelet i frivillighusets oppholdsrom finner jeg Silje Kathinka Erichsen, dypt konsentrert over tangentene og langt nede i den romantiske sangens stemning. Og det er nettopp romantikk som er tema for dagens musiske time i Violgata.

Silje spiller nydelige triller for et oppmerksomt publikum.

Når Fly me to the Moons siste toner dør ut skal vi lenger tilbake i tid, og til en ganske annen del av verden. Silje har valgt ut et knippe pianostykker som alle har det romantiske i seg, og i pausene mellom stykkene forteller hun litt om neste komponist på programmet. Etter Fly me to the Moon får vi Beethoven, Chopin og Debussy. Så kommer et innslag som går litt på utsiden av den romantiske, røde tråden.

– Vi skal over til USA igjen, forteller Silje, og litt utenfor det klassiske og romantiske, nå blir det nemlig ragtime! Scott Joplin regnes som den viktigste ragtimekomponisten gjennom tidene.

Så setter hun i gang med den velkjente Maple Leaf Rag, og det begynner å rykke lett i rockeføttene blant publikummerne. Det svinger så innmari! Silje mestrer i sannhet alt fra tidlig ragtime til klassisk, og alt i mellom.

Til slutt er det på tide med litt nasjonalromantikk, minikonserten avsluttes med Edvard Grieg og hans Bryllupsdag på Troldhaugen. Store følelser, nasjonalromantikk og mye patos, alt formidlet på nydelig vis av pianisten!

Bryllupsdagen på Troldhaugen ender på majestetisk vis!

Musikktimen på Frivilligsentralen er en gratis minikonsert fra 11 til 12 annenhver torsdag på Frivillighuset der ulike lokale musikere inviteres inn for å underholde. De torsdagene det ikke er minikonserter er det allsangtorsdager med husbandet!

Følg Frivilligsentralen på Facebook da vel! Der kan du følge med på hva som står på programmet, og lese om andre aktiviteter på huset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer