– Mølla som utstillingssted er spesiell

Årets sommersesong på Strømsfoss Mølle åpner fredag 3.juni. Sommerens første utstilling er med maleri og håndlagde produkter fra kunstnere/kunsthåndtverkere, de fleste fra regionen. Deretter går det slag i slag med nye og spennende utstillinger.

Strømsfoss Mølle ligger idyllisk til ved vassdraget, og stedet har utviklet seg til å bli et spennende turistmål. Mølla ble bygget i 1897 og var i drift frem til 1966. Så ble den stående noen tiår, før den de siste årene har blitt pusset opp og denbrukes nå som galleri.
Astrid Slettevold er utstillingskoordinator, og hun gleder seg til sommerens utstillinger starter.
– Mølla som utstillingssted er spesiell. Den har autentisk patina og en veldig god atmosfære, forteller hun.

I sommer vil det være fire ulike utstillinger i Strømsfoss Mølle, alle med egenartet profil og ulike uttrykk.
Fra 3. til 12.juni er det maleri og håndlagde produkter.
Fra 18.juni til 3.juli er det samtidsmalerier som stilles ut.
Fra 7. til 17.juli er det en utstilling med tema ”Taktile hjerner. Objekter i rom – med og uten tekst”.
Fra 22.juli til 14.august er den store sommerutstillingen. Det er en fellesutstilling med malerier, foto, glass, keramikk og annet.

Den første utstillingen åpner førstkommende fredag. Kunstnerne som deltar med sine verk er Wivi I. Pedersen, Gro Lindahl, Unni Kristiansen, Mitra Shamloo, Reza N. Roshandel, Kristine Kaatorp, Astrid Slettevold, Elsa Eng og Hilde Skullerud Eng.

– Det blir stas å åpne sommerens program med denne utstillingen og denne entusiastiske gjengen. Med et så flott og variert sommerprogram vil Strømsfoss Mølle markere seg tydeligere som et kulturelt stoppested i sommer-Norge, avslutter Slettevold som oppfordrer haldenserne til å ta turen til Strømsfoss.

Artikkelen er betalt av Astrid Slettevold.

Kommentarer

kommentarer