Med opera på timeplanen

Det er operafestival i Halden! På tirsdag inviterte Opera Østfold og musikklinja på Greåker videregående til gratis lunsjkonsert i Byparken.

Det er en helt egen glede i det å se unge talenter få utfolde seg i proffe rammer. Det gleder en ihuga kultursjel å se at fremtiden er ivaretatt, vi kan slappe helt av. Det kommer nye operasangere etter de som i dag tråkker scenegulvene på landets store scener, det er stadig nye talenter der ute på seksten, søtten og atten som skal gå sine første, forsiktige skritt på en scene. Noen av disse skal stå på de store scenene om noen år, det er helt klart.

Maja har definitivt noe på en scene å gjøre! Flott tolkning av «bukserollen» Sibelle i Faust.

Dette var den femte konserten i rekka. Med opera på timeplanen er et samarbeidsprosjekt i regi av Opera Østfold og Greåker videregående skole, der unge folk fra musikklinja får vise hva de er gode for. Jeg har vært på hver og en av disse konsertene, og jeg blir alltid like tatt på senga. Over talentene, over inderligheten i fremførelsene, over scenegleden som utspiller seg der oppe. Det er rett og slett en skikkelig gåsehudfest.

Dagens lunsjkonsert bød på en rekke kjente og kjære sangskatter fra opera- og musikaluniverset. Vi fikk servert klassikere fra musikaler og operaer som Sound of music, Cosi fan tutte, Porgy and Bess og Cabaret – men for min del også stiftet bekjentskap med nye musikaler, som The Theory of Relativity! Trym åpner det hele med en overbevisende fremførelse av Wilkommen. Snart kommer hele koret opp på scenen, nå er vi i gang!

Trym ønsker Wilkommen!

Jeg fikk programmet i hånda da jeg gikk inn døra, men valgte å la meg overraske fremfor å lese gjennom hele på forhånd. Da var det ekstra morsomt med et plutselig gjensyn med den norske nittitallsmusikalen Which Witch, som faktisk ble satt opp på Fredriksten Festning i august 1990. Eternally er et av glansumrene i musikalen, og ble fremført på nydelig vis av jentene i ensemblet.

Heksene binder sjeler til seg i Eternally!

Konserten bød på både soloinnslag og kornumre. Ekstra flott låter det selvfølgelig når alle elevene er på scenen, og danner et stort operakor. Når alle stemmer i på Bli hos oss, fra operaen Fange og fri, gir det fullt utslag på gåsehuden! Jentene gjør også en flott versjon av Vi er sigøynerinner, fra La Traviata.

Elevene bytter på å være konferansierer, og forteller fra scenen at de hvert tredje år setter opp en musikal. Alle får altså oppleve en musikaloppsetning i løpet av skoleløpet på musikklinja. Årets musikal var The Theory of Relativity, og elevene fremfører to flotte numre fra musikalen på lunsjkonserten.

Takk for nok en flott opplevelse med elever fra Musikteaterfordypnings-faget på Greåker! Heia dere flinke lærere, som instruerer så godt og lar elevene få utforske og kultivere sin musikalitet og sitt scenetekke i trygge og proffe omgivelser.

På scenen så vi:

Sofie Møllenberg Appel-Johannesen

Oliver Aagard Bredholt

Mathilde Emilsen Bäckstrøm

Marte Vister Halvorsen

Matilde Gulbrandsen Hamre

Guro Hauge

Trine Roppestad Nes

Hedvig Nygaard

Pernille Sofie Olsen

Rebecca Skjelin Paulsen

Markus Magne Rosså

Malin Solvi

Aurora Sundås

Maja Fridh Svendsen

Trym Østvold Syversen

Sunniva Øverby Vist

 

På cello: Jan Ragnar Solheim

På klaver: Ellen Marie Carlsen

Lærer i faget Musikkteaterfordypning er Ellen Marie Carlsen og Hege Christin Holmquist.

 

Her kan du se programmet for Fredriksten Operafestival! I morgen er det premiere på La Boheme. Jeg bare nevner det.


Alle foto: Stein Johnsen/Contentvideo.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer