Majestetiske juletoner i Østfold-kirker

– Brilliant!, utbryter Det Norske Blåseensembles kurator, Steven Devine. Sangerne i Ensemble Energico jobber i intens konsentrasjon. Devine likeså. Nå er det finpuss på perfeksjonsnivå, og på stemningen i kirkerommet merker man at det settes stor pris på dirigentens ros underveis.

– Vi synes det er stor stas å jobbe med Steven! Han bringer med seg en god energi, skryter Ensemble Energicos Ketil Størdal.
Om noen få dager skal disse musikalske kreftene forenes med Det Norske Blåseensemble og fire dyktige solister i J. S. Bachs berømte Juleoratoriet – ett av Bachs mest berømte og oftest spilte sakrale verk. For mange – utøvere så vel som publikummere – er det nettopp Juleoratoriet som er den ultimate musikkopplevelsen i førjulsstria.  På konserten fremføres de tre første, av totalt seks kantater.

Ensemble Energico består av de mest erfarne sangerne i fylket, og har jobbet med mange anerkjente dirigenter gjennom årene. Flere av medlemmene har vokalutdanning eller dirigerer egne kor. Vokalensemblet består av en fast kjernebesetning på 18 sangere, og utvider til større besetning når musikken krever det. Til Juleoratoriet kreves 6 sangere pr. stemme, forteller Størdal.

Blant korets faste besetning finner vi også to av konsertens solister; sopranen Helga Johanne Størdal og bass Christopher S. Pedersen. Begge erfarne og anerkjente sangere – i både lokal og nasjonal målestokk. Den anerkjente mezzosopranen Rebecca Afonwy-Jones gjester oss fra England og én av Skandinavias mest ettertraktede tenorer, Niklas Engquist, kommer fra Sverige.

Det solide ensemblet vil by på elegant julestemning og musikk på et høyt kunstnerisk nivå i fire av fylkets kirker i førjulstiden.

Immanuels kirke, Halden, 3. desember kl. 19
Sarpsborg kirke, 5. desember kl. 19
Hærland kirke, Eidsberg, 7. desember kl. 19
Moss kirke, 9. desember kl. 19

Pressemelding fra Det Norske Blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer