Living Alma slipper låt

I dag slipper Living Alma den nydelige låta Happy Days på strømmetjenestene!

Etter en lang og stille koronavår er Living Alma endelig i prosess igjen. I sommer sto de på scenen igjen etter mange avlyste konserter, og i tiden som kommer vanker det både ny musikk og nye opptredener.

– Nå for tida skriver vi låter, forteller Benjamin Rø Haavelsrud i Living Alma, vi jobber mot nye utgivelser og planlegger konserter utover høsten og vinteren. Korona-tida forårsaka en del stillstand. Vi måtte avlyse konserter, og en stund kunne vi ikke øve sammen, men en spesiell situasjon kan jo gi spesiell inspirasjon, så vi kan ikke si det ikke har vært godt for noe.

Blir det en plate på sikt?

– En hel plate ligger litt lengre fremover i horisonten, men ja, en dag håper vi jo å lage det.

I dag slapp Living Alma den første låta siden EPen de slapp i 2019. Happy Days gis ut på 9AM Records. Her kan du høre den!

– Happy Days er en sang vi har hatt i banken lenge, forteller Benjamin, men den ble ikke med på EP-en vi slapp i 2019, så nå føltes det på tide å forevige den låta. Den gjennomgikk en liten transformasjon i studio, og vi liker den (om mulig) enda bedre enn før. Den handler om å føle seg litt utilstrekkelig og utafor, og å lengte mot sommeren og bedre tider.

En Living Alma-låt kan komme til verden på flere måter.

– Ingen prosess er lik, sier Benjamin, men det som går igjen er at noen har en idé, enten det er et riff eller en melodi, og så jobber vi videre med den sammen. Låtene blir gjerne raffinert i pre-prod-perioden – i samarbeid med produsent og studiotekniker Dag Erik Johansen på Athletic – og resultatet blir alltid bedre enn det var i utgangspunktet. Ingvild skriver tekstene, og det harmoniske, rytmiske og melodiske kommer som oftest fra gutta.

Det pønskes på konserter både i Oslo og Halden, så her gjelder det å følge med på Living Almas Facebookside!

Fin artwork til singelen, ikke sant? Den er det Ludvig Løken som har laga!

Living Alma er:

Ingvild Håkonsdatter Sivertsen, Benjamin Rø Haavelsrud, Alfred Rø Haavelsrud, Jørgen Nilsen og Tor Håkon Ramdal.

Litt om Living Alma:

Bandprosjektet startet så smått opp da vokalist Ingvild H. Sivertsen og gitarist Benjamin Haavelsrud gikk på videregående, og de sammen skrev en litt cheesy protestlåt mot at Musikk og Drama-linja i Halden skulle legges ned. En viktig sak for unge hoder, må vite, og frøene til artistkarrieren var så smått sådd. Bandet ga ut EP-en «Sleepy Sun» i mars i fjor, spilt inn i Athletic Sound med studiotekniker og produsent Dag Erik Johansen (A-ha, Masåva, Fieh).

Musikken til Living Alma formes av en kjærlighet til naturen, og det organiske lydbildet ledes av Ingvilds vakre vokal, blandet med synth og el-gitar. Med røttene sine godt planta i Folk-sjangeren tar bandet inspirasjon fra dagens Indiepop-scene, iblant med et hint av Psychedelia. De spiller inn all musikken i Athletic Sound i Halden, det legendariske studioet med tonnevis av historie i veggene, som beleilig nok ligger rett ved siden av øvingslokalet. De henter mye av inspirasjonen til musikken fra Laurel Canyon-scena i California på 60- og 70-tallet, og mikser det sømløst med nyere inspirasjon fra artister som Tallest Man On Earth, Mac Miller, Tame Impala og Whitney.

I fjor vår ble bandet valgt ut som deltaker i MØST Wanted, et ettårig talentprogram mynta på unge som står på terskelen til den profesjonelle musikkbransjen (i regi av Akershus Fylkesskommune, MØST, Østafjelske Kompetansesenter for musikk – ØKS, Volt, K12, Tanken og Østfold Kulturprosjekt). Gjennom programmet hadde de bandet Darling West, bestående av Tor Egil Kreken og Mari Kreken, samt Sarah Wiona Sortland fra Indianer Pr & Management (Highasakite, Bernhoft, Pom Poko) som mentorer.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer