Litteraturforeningens spennende høstprogram

Denne høsten utvider Halden litteraturforening sitt satningsområde, og retter seg mot barn og ungdom fra tre til seksten. Sjekk ut det spennende programmet Litteraturforeningen har lagt opp for høsten 2018:

Denne høsten skal Halden litteraturforening for første gang avholde forfattermøter for ungdom, og retter seg nå mot barn og ungdom i alderen fra 3 til 16 år. Høstprogrammet for barn og ungdom åpnes av forfatteren Lars Mæhle som kommer med en bokserie i en helt spesiell sjanger; barnehagekrim!

Søndag 9. september, Halden biblioteks barneavdeling, klokken 13:

Forfattermøte for barn med Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad 

Lars Mæhle (f. 1971) har et rikt forfatterskap med utgivelser som spenner i sjanger fra krim og fantasy til ungdomsromaner og noveller. Når Mæhle kommer til Halden i september har han med seg illustratør, animatør og tegneserieskaper Odd Henning Skyllingstad (f. 1978), som har illustrert utallige barnebøker. Sammen står de bak den spennende og morsomme krimserien om Kråkeslottet barnehage. De skal tegne og fortelle, og man trenger ikke kjenne til Kråkeslottet barnehage fra før for å ha utbytte av dette. Passer for barn fra 3-6 år.

Torsdag 20. september, Bryggerhuset, klokken 19:

Bokbad med Sara Paborn

Sara Paborn (f. 1972) er en svensk forfatter som har fått god mottakelse i hjemlandet. Hun har tidligere utgitt både dikt og romaner. Nå kommer hun til Halden for å snakke om sin nyeste roman, Blybryllup, som kom ut på norsk i år. Boken handler om bibliotekaren Irene Hussvig som etter trettini års ekteskap beslutter seg for å kvitte seg med sin mann ved hjelp av en kiste med blylodd hun finner i kjelleren. Blybryllup er en morsom bok med mørke undertoner, og skildrer et ekteskap i oppløsning. Vi ser frem til å få Sara Paborn på besøk, og det er bibliotekar og styremedlem i Halden litteraturforening, Nina Ewart, som skal snakke med henne om boka.

Søndag 14. oktober, voksenavdelingen ved Halden bibliotek, klokken 18:

Forfattermøte for ungdom med Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue (f. 1969) har en lang rekke bokutgivelser bak seg, spesielt bøker for ungdom. Han kommer til Halden for å fortelle om trilogien I morgen er alt mørkt. I de tre bøkene i serien, Brages historie, Marlens historie og Når historien slutter følger vi Brage og Marlen og flere andre ungdommer i en skummel og actionpreget dystopi hvor villmark og overlevelse står sentralt. For den første boka i trilogien, Brages historie, fikk Mostue i 2015 Uprisen, ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok.
Passer for ungdom fra 13-16 år.

Tirsdag 16. oktober, Bryggerhuset klokken 19:

Bokbad med Tom Ingar Eliassen

Tom Ingar Eliassen (f. 1972) er fra Halden og jobber til daglig som lærer ved Aremark skole. Han debuterte med novellesamlingen Ni favner og dypere i 2013, og tidligere i år kom novellesamlingen Jeg har hørt det er fint der. Cappelen Damm forlag presenterer boken slik: ”Novellene har et stort tematisk og språklig spenn, og med sin andre novellesamling viser Tom Ingar Eliassen at han er en forfatter å se opp for”. Eliassen skal denne høstkvelden bokbades av Sofia Maria Fossum. Fossum er utdannet innen en rekke fagfelt og har bred erfaring som journalist, men jobber i dag som terapeut i Halden og er bosatt i Aremark.

Søndag 4. november, Barneavdelingen Halden bibliotek, klokken 13:

Forfattermøte for barn og ungdom med Hilde Hagerup og Ingrid Dos Santos.

Hilde Hagerup (f. 1976), som har et langt og populært forfatterskap bak seg, kommer denne novembersøndagen til Halden sammen med illustratør Ingrid Dos Santos. De vil fortelle om bokserien om Bestefar og Pelle, og Hagerup skal lese boken Bestefar og jeg seiler vår egen sjø. Bestefar har mange spenstige ideer, som sender ham og Pelle ut på stadig nye, litt utradisjonelle, oppdrag. I denne boken skal Pelle, Bestefar og mamma på hyttetur, mamma har laget verdens teiteste hytteregler, og det ligger an til å bli tidenes kjedeligste ferie.
Passer for barn og ungdom fra 9-13 år.

Tirsdag 20. november, Bryggerhuset, klokken 19:

Bokbad med Mikkel Bugge.

Mikkel Bugge (f. 1978) har utgitt både romaner og novellesamlinger, og har skrevet dramatikk for Hålogaland Teater og Den Nationale Scene. Han har mottatt Havmannprisen 2011 og har vært nominert til både Brageprisen, P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris. Denne høsten kom Bugges fjerde bok, romanen Du er ny. Boken beskriver tiden før og etter en fødsel, både sett fra et kvinnelig og et mannlig perspektiv. Romanen har høstet gode kritikker og har blitt nevnt i bokhøstens debatt om ”barselbøkene”. Det er foreningens eget styremedlem Mons Hvattum som skal samtale med Bugge på høstens siste bokbad.

Kommentarer

kommentarer