For en fest!

For en fest! Dagen har vært full av gode, fine, flotte opplevelser fra start til slutt. Hurra for Barnas Verdensdager og hurra for festivalsjef Ulrik Hellum.

Halden Drum Corps og klovnen Koko leder paraden av spente barn og voksne. Sambarytmer sprer seg ut over Haldens gater, setter oss i festmodus og drar oss med til kulturkvartalet og festivalområdet. Og for et festivalområde! Her er det ikke spart på pynt, det skal være sikkert. Fargerike vimpler og flagg, lanterner, paraplyer og stoffdekor så langt øyet kan se. Det vrimler av folk ettersom alle fra paraden kommer fram til festivalen, benkeradene foran scenen midt på området fylles opp og festivalsjef Ulrik kan ønske velkommen.

Vi får praktisk informasjon om arrangementet og blir introdusert for varaordføreren som får æren av å åpne Haldens første Barnas Verdensdager med snorklipping. Her får de sågar hjelp av klovnen Koko. Det blir mye snor, både på scenen og rundt festivalplassen og publikummere. Men snoren ble klippet og alle kom seg løs.

Klovnen Koko er bare starten på et langt og omfangsrikt program. Det er forestillinger, film, aktiviteter og konserter. For ikke å glemme maten! «Kom og smak på maten min!» hører jeg fra ei sprudlende dame i det nigerianske matteltet. Jeg mistet litt tellinga på hvor mange nasjoner som var representert. Mat fra alle verdenshjørner samlet i små telt på en omgjort parkeringsplass i lille Halden. Noen kjente retter andre ukjent, men alt veldig spennende og godt.

Musikalske og kulturelle innslag er like variert som maten. Her går man fra onkel Tuka med musikere på gitar og fiolin til Butts orkester hvor det spilles på sitar og tabla. Inn en dør og opp en trapp er det opera, tilbake ute ved hovedscenen er det korsang og dans. Så mye forskjellig! Så mye å oppleve! «Hvor betaler man?», «hva koster det?» Svar: GRATIS! Det er ikke hverdagskost å komme på festival hvor ALT er gratis.

Underholdning, lage drage, buttons, hoppetau, drømmefanger eller bekymringsdukke, ansiktsmaling, henna-pyntede hender eller innføring i sirkusaktiviteter. Du får vannflasker med egendesignet Barnas Verdensdager etiketter, popcorn og mat. Det er med andre ord bare å la seg forføre av mangfoldet, her er det fritt fram for alle uten at det går ut over lommeboka til mor og far.

Jeg sitter igjen med en WOW-følelse etter dagens festival. Jeg er imponert over hvor flott arrangert og gjennomført Barnas Verdensdager er. Jeg er imponert over alle aktører på og rundt scenen som har levert underholdning i, ja: verdensklasse. Jeg er imponert over de frivillige som smilende har vist vei og gitt informasjon. Jeg er imponer over maten. Jeg er imponert over at dette er et gratistilbud.

For en jobb som må ligge bak et slikt arrangement! Jeg tar av meg hatten for arrangører og ildsjeler som har ordnet dette for oss. Dere har all grunn til å være stolt og fornøyde. Jeg krysser fingre og håper dette blir en festival som kommer tilbake!

Alle foto: Clifford James.

Kommentarer

kommentarer