Litt og noe Frode Moen

Frode Moen ble født på Lade i Trondheim, vokste opp bak Lerkendal, og flytta til Halden for 9 år siden. Nå står han på kjøkkenet hos Kirkens Bymisjon og lager mat. Frode har høydeskrekk, og beundrer Ghandi. Vi har stilt Frode noen personlige spørsmål sånn at du kan bli litt bedre kjent med ham.

Ditt første minne

-Noe av det første jeg husker er at jeg blir rulla av bror min i barnevogn, og det går alt for fort. Jeg er nok ikke gammel da. Det er bare et glimt, men det sitter jo, det bildet av å se ut av den vogna som triller alt for fort av gårde. Kanskje det er forklaringa på alle mine fartsbøter i voksen alder?

Trekk frem noe fra oppveksten din som har prega deg

-Noe som nok har prega meg er at jeg flytta hjemmefra som attenåring. Da lærte jeg meg at forandring er spennende, og ikke farlig.

-Musikken har også vært med meg hele tida i oppveksten og som voksen, jeg har alltid lytta mye til musikk. Men jeg har også brukt musikk mye i jobb, både som taxisjåfør og i barene jeg har jobba i. Musikk er viktig for å beholde stemninga i en bar. Jeg kan ikke spille noe instrument sjøl, men jeg har hørt utrolig mye på musikk. Og da var det selvfølgelig Stones det gikk mest i.

 Hvis du kunne tatt en kaffe med hvem som helst, levende eller død-  hvem ville du valgt?

-Hans von Däniken kunne jeg tenkt meg å tatt en prat med.

Hans von Däniken?

-Han er forfatter, han har skrevet noen bøker om hvordan ting henger sammen. Han har noen teorier om at vi har fått besøk fra universet, at utenomjordiske har vært her og påvirka livet her på jorda. Han hadde det vært interessant å drukket kaffe med. Jeg har aldri vært religiøs, da jeg gikk i andre klasse skjønte jeg at religion bare var tull. Men jeg kan godt være med på at universet er mer sammensatt, og Hans von Däniken har noen interessante teorier der.

Vær din egen psykolog

-Jeg bruker Kardemommeloven som rettesnor jeg, så jeg tror nok jeg ville nok anbefalt meg sjøl å fortsette å gjøre det. Det er en helt ypperlig grunntanke, det er jo de ti bud komprimert. Jeg har hatt Kardemommeloven hengende på plakat på veggen når jeg har jobba i bar. Det handler om vanlig folkeskikk. Ellers kan man gjøre som man vil.

Hvem beundrer du?

-Mahatma Ghandi. Tenk at han gikk mot det mektige britiske imperiet uten vold. Vold er ikke noe særlig, vi tyr til vold når vi mangler ord. Jeg beundrer måten han gjennomførte protesten sin på helt uten vold, han skapte en ny måte å protestere på. Jeg liker det når folk gjør ting litt sånn motstrøms, og jeg beundrer alt det Ghandi fikk til.

Hvem spiller deg i filmen om deg?

-John Travolta. Han kunne gått inn i både baryrket, og i jobben som taxisjåfør uten problem.

Hvem ringer du hvis det brenner på dass?

-Fantomet kanskje. Eller MacGyver. En av dem tror jeg det kan lønne seg å tilkalle når det er krise. Fantomet kan man bare rope på, så kommer han jo. Og MacGyver, han trenger jo ikke mer enn litt gaffateip og en binders så får han deg ut av knipa. Ellers har jeg et par reelle også. Jeg har gode venner, som jeg alltid kan ringe.

Alle foto: Veronica Van Groningen.

Kommentarer

kommentarer