Lene og Emilie tar over Kongens Brygge og Hannestadgården

De har allerede bevist for haldenserne at de kan drive både restaurant, kafé og bar. Nå tar Lene Henriksen og Emilie Langbråthen over driften for to bautaer i Haldens utelivsbransje; Hannestadgården og Kongens Brygge.

Når Kongens Brygge åpner igjen over sommeren er det med to nye kapteiner ved roret. Emilie Langbråthen og Lene Henriksen har allerede beina godt planta i Haldens utelivsbransje. De har drevet Grensen Burger-restaurant i snart sju år, og i fjor tok de jaggu over Den gamle kommandant på festningen også. Nå utvider de enda et par hakk, og tar over driften for både en nattklubb og en restaurant til.

Dere er ikke redde for å jobbe?

-Nei, hehe, sier Lene. Når man får muligheten til å være med å utforme og gjenåpne et av de største og mest etablerte utestedene i Halden – med den beste beliggenheten – så sier man ikke nei! Kongens er en institusjon i denne byen. Hannestadgården er en morsom bonus, det fulgte med i pakka og vi tenker at Kongens og Hannestadgården blir en komplett pakke for oss.

I våres tok eier av Kongens Brygge og Hannestadgården Per Voldberg kontakt med Emilie og Lene for å høre om de kunne tenke seg å ta over driften på begge steder.

-Vi ble kjempeglade for at de ser potensial hos oss, sier Emilie, dette er en stor tillitserklæring! Jeg må innrømme at jeg har tenkt på hvordan det hadde vært å drive Kongens før, det er jo lov å drømme! Jeg kan nesten ikke tro at det er vi som skal drive begge disse stedene nå. Dette er vårt drømmeprosjekt.

Kongens Brygge er under oppussing for tiden, en prosess som ble forsinket på grunn av Covid 19. Oppussingen i full gang igjen, og nå er det Emilie og Lene som er med og bestemme og får sette sitt preg på restauranten. Det blir splitter nytt interiør! Med tid og stunder vil også uteserveringen få et ansiktsløft. Men selv om Kongens blir splitter ny både ute og inne tar Emilie og Lene over utestedet med ydmykhet og respekt.

-Dette er et sted som betyr mye for veldig mange, sier Emilie, også for meg! Jeg har jobbet der, og ikke minst var det der foreldrene mine møttes! Vi vil at dette skal fortsette skal være et sted for alle. Det her skal være folkelig, vi skal ikke lage et fisefint sted av Kongens! Man skal kunne gå dit og drikke champagne hvis man vil det, men det blir også stedet man kan ta en skikkelig fest. Kongens skal favne alle.

Lene nikker.

-Vi er ydmyke overfor den jobben de som har drevet Kongens har gjort, sier hun, de har jo vært med å skape den institusjonen det er i dag.

Hannestadgården er nyoppusset, og trenger ikke noen oppgradering i første omgang. Lene og Emilie tenker at de vil sette sitt preg også her etter hvert, men enn så lenge venter de bare på at nattklubben skal åpne. Dansesteder får ennå ikke lov til å åpne, enmetersregelen er vanskelig å overholde på dansegulvet.

Nye sjefer på Hannestadgården!

Når Hannestadgården åpner vet vi altså ikke, men Emilie og Lene skal gå inn med hud og hår her også. Det er ikke noe halvveis med disse damene her.

-Vi er veldig fan av den tanken om at man må prøve å stå i jobben for å vite hva man snakker om, sier Emilie, så vi dukker nok opp på Hannestadgården også. Det blir store sko å fylle på begge steder, men vi skal gjøre vårt beste!

Selv om de driftige damene tar over to nye utesteder betyr det ikke at Grensen Burgerestaurant blir glemt.

-På ingen måte, sier Emilie, det er hjertebarnet vårt! Grensen skal fortsette å være som det er, vi er veldig glade for hva vi har fått til her!

Midt i nedleggelser og permitteringskaos i koronavåren 2020 velger altså Lene og Emilie å ta over driften for enda to utesteder. De er i hvert fall ikke mørkeredde!

-Vi må jo bare satse, sier Lene, vi kan ikke stå ved siden av karusellen og se på at alle andre fyker videre. Det sies at man angrer mer på det man ikke gjorde enn det man har gjort, det tror jeg veldig på. Når man får en sjanse som dette kan man ikke la den gå fra seg.

Det er mye jobb som skal gjøres for Kongens Brygge er klar for å åpne. Lene og Emilie tror det kan bli både august og september før de kan invitere til den store åpningsfesten.

-Vi gleder oss veldig til å åpne, sier Lene, det blir utrolig spennende. Og gøy!

Emilie nikker.

-Vi kan nesten ikke få sagt hvor sykt glade og takknemlige vi er for at vi fikk den sjansen her! Vi ser på dette som en ære. Vi håper folk blir fornøyde, og håper vi klarer å ta godt vare på det stedet som mange er så glade i. Vi skal levere!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer