Les høyt for oss!

1.mars arrangeres Barnehagedagen. Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager håper mange tar oppfordringen om å bruke årets tema; Les høyt for oss!
Foto: Halden bibliotek

Arrangørene skriver på nettsiden at ”formålet med dagen er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen”.
Vi utfordret Halden bibliotek og de kommer gjerne med noen lesetips for barna.

– Vi har utrolig mange flotte billedbøker å velge i på biblioteket. Nettopp billedbøker egner seg godt til høytlesning for barnehagebarn. Historien blir ikke for lang og man kan se på og snakke om bildene i boka, forteller Ellen Bjørnstad.
– Gjenkjennelse og humor er viktig for gode billedbøker, mener jeg.

Hun fremhever også at bøker er viktige for å lære om andres hverdag og at vi alle er forskjellige, men likevel ikke.
– Man lærer også empati, om vennskap og om verden som omgir oss.

Lesetips fra Ellen Bjørnstad, Halden bibliotek:
Kari Grossmann: Bøkene om «Lillesøster». Her er det mye gjenkjennelse fra hverdagen. Mange bøker, med blant annet disse temaene: Lillesøster i butikken, hos tannlegen, på legevakten, på skitur, har bursdag etc.

Grossmann-DenStoreLilles

Bodil Vidnes-Kopperud: Bøkene om «Nilsen». Passer for de aller yngste, om hverdagslivet dette også. F.eks. Nilsen og vottene, Nilsen og stellebordet etc.

Tor Åge Bringsværd: Bøkene om «Tambar». Tambar og familien hans er troll, men det må de holde skjult. De lever blant vanlige mennesker, men har uvanlige trollegenskaper. Koselige bøker, og det finnes mange titler i serien.

Bjørn F. Rørvik: «Bukkene Bruse på badeland». Humoristisk ny vri på det gamle eventyret. En av de mest solgte barnebøkene de senere årene, stor suksess! Har også en oppfølger som heter «Bukkene Bruse vender tilbake».

Jacob Martin Strid: «Den utrolige historien om den kjempestore pæra». Vannvittig historie om to venner som seiler avgårde i en stor pære for å finne en forsvunnet venn. Morsomme og detaljrike tegninger, og en utrolig historie!

Den_kjempestore_paera_ho

Johanna Thydell: «Det er en gris i barnehagen». Barna synes synd på en gris på nabogården, og smugler den med seg inn i barnehagen, forkledd som menneske. Morsom og nydelig om å inkludere alle.

Eva Staaf: «Tiril som trodde at…»  Om Tiril som trodde at folk har det omtrent som hun selv. Men sammen med vennen Tage finner hun ut at det er ganske vanlig å ha det forskjellig! Fin bok til ettertanke og med livsvisdom for store og små.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer