Lennart Larsson kommer tilbake til Halden

Lennart Larsson bodde og hadde sitt virke i Halden i veldig mange år. Når det nå inviteres til seks Sommerfest-kvelder på Frelsesarmeen er han blant trekkplastrene.

Seks torsdager på rad er det Sommerfest i 2023, med den første 29.juni og den avsluttende 3.august.

Stor oppslutning
– Sommerfest har en lang tradisjon. Vi hadde de første, og mange slike arrangement, da Frelsesarmeen hadde sitt tilhold i Tistedal, opplyser Sverre Marthinussen.
Han ble 81 år tidligere i 2023, men er fremdeles svært aktiv, inkludert å være primus motor for de årvisse sommerfestene.
Før pandemien gjorde sitt inntog var det i gjennomsnitt mellom 130 og 140 publikummere på hver Sommerfest. Det forteller at behovet er stort, og at utallige setter stor pris på sommer-tiltaket. Nå mer blir det hele selvsagt arrangert i Frelsesarmeens nye lokaler i Halden sentrum.

Er et stort navn
Lennart Larsson er hovedpersonen torsdag 6.juli. Vi tipper det blant annet blir gjenhør med bl.a. «Det enda jag vet», «Jag behöver ej förstå» og
«O store Gud», tre av svenskens mest kjente sanger. Han har skrevet flere hundre.
Larsson betjente Tabernaklet som pastor i mange år i Halden. Han omtales som evangelist i Sommerfest-programmet. I tillegg til sang spiller han piano og trekkspill. Man kan trygt si han har framstått som en frodig person. Litt humor er han også kjent for. Han er nå bosatt hjemme
i Sverige.

Nå blir det Sommerfest for Lennart Larsson i Halden, i en by han bodde i for mange år siden. Foto: Consult Øynes

Alltid noe lokalt
Det er alltid noen lokale innslag når det inviteres til Sommerfest. På den aller første i år, altså 29.juni, spiller Noen, gruppa til Jan Boye Lystad. Disse inngikk også i 2022, i likhet med Country Comfort. Denne gang inntar Halden-trioen storsalen 20.juli.
Nevnes i denne sammenheng må også «Familien Marthinussen» 13.juli. Det nemlig ikke bare 81-åringen som er musikalsk i den familien.
– Husk at hver gang har allsang en sentral plass, sier primus motoren.
Det er gratis inngang, taler, sosialt samvær, bevertning og utlodning. Hver Sommerfest starter kl.19.00. Ofte varer det hele fra cirka to til to og en halv time.

Country Comfort inngår som i fjor, på Sommerfest. Trioen består av Karl Fredrik Dahl (fra venstre), Jan-Erik Karlsen og Torfinn Johansen. Foto: Thorkil H. Lindskog

SOMMERFEST 2023
29.juni:
Noen. Jan Boye Lystad m/band.
6.juli:
Lennart Larsson, evangelist
13.juli:
Familien Marthinussen
20.juli:
Country Comfort
27.juli:
Trekkspillgutta fra Kongsvinger
3.august:
Bengt Ingar Degnes m/flere

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer