Lanserer kakebok i mars

Elisabeth Holm har lenge vært kjent i hele Østfold som ”Frøken Holm med de fantastiske kakene”. I 2015 vant hun Kakekrigen på tv, og i 2016 tar hun ytterligere sats og lanserer sin egen kakebok.

Holm er mildt sagt begeistret over at det nærmer seg lansering av kakeboken.
– Jeg har lenge ønsket å lage en bok om baking. Jeg har et brennende ønske om at folk skal forstå at det kan være like enkelt å bake fra bunnen av som å kjøpe en ”posekake” på butikken, forteller hun. Hun er overbevist om at de fleste kan få en kake til å se ut som ”en million dollar” uten masse flott utstyr og rare ingredienser.
– Du trenger ikke å ha noe særlig kunnskap for å lage flotte kaker, så lenge du har en sikker oppskrift med gode, enkle forklaringer. Det gleder meg å se at folk som ikke trodde de kunne få til noe på kjøkkenet lykkes med litt hjelp.

12696643_1657299587851979_1313274229_o

Holm var på jakt etter et spesielt sted hun kunne ta bilder til kakeboken når hun fikk tips om Berby herregård.
– Jeg hadde aldri hørt om Berby, men ble nysgjerrig på stedet. Jeg prøvde å oppnå kontakt med noen på gården, men lyktes ikke. Det ble derfor til at jeg satt meg i bilen og kjørte de femti minuttene det tar fra Sarpsborg. Heldigvis ble det ikke en bomtur, sier hun.
Hun ble raskt sjarmert av stedet og bitene begynte å falle på plass.
– Når jeg kikket gjennom vinduene på husmorskolen mistet jeg nesten pusten av hvor fantastisk det så ut der. Og jeg var så heldig at jeg fikk lov til å låne gården i ukesvis.

Alle bildene i boken er tatt av Lise-Mari Stang Jacobsen.

12696624_1657299594518645_1568519212_o

November er tradisjonelt sett en kald periode, og det gjelder også i høyeste grad i kalde bygg på Berby som vanligvis ikke er i bruk. Det ble derfor noen utfordringer underveis i prosessen.
– Det morsomste, og mest utfordrende, var da jeg skulle sette sammen ”kronen på verket” i boka; en stor Croquembouche. Å jobbe med smeltet sukker for å lime sammen vannbakkelsene til denne kaka når det var 2-5 grader i rommet var ikke lett. Jeg måtte frem og tilbake til komfyren hvert femte minutt for å smelte sukkeret på nytt, forklarer Holm.
– Men resultatet ble fantastisk. Det er jeg ganske stolt over siden det var første gangen jeg prøvde meg på en slik kake!

12696803_1657297334518871_406790808_o

Holm deler gjerne ut tips og råd, og er spent på mottagelsen boka får.
– Jeg har noen enkle tips jeg gir folk som spør hvordan de kan få et godt bakeresultat. -Les oppskriften nøye før du begynner å bake. -Finn frem og mål opp alle ingredienser før du gjør noe annet. -Bruk god tid, stress kan føre til et mislykket resultat.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer