Laget loppis for en god sak

Trond Henriksen smeltet på flekken da fem Låbyjenter kom innom forrige uke og spurte om de kunne få lov til å ha loppis til inntekt for en god sak utenfor kaféen til Kirkens bymisjon.

En dag forrige uke sto det plutselig fem sjuendeklassinger på trappa til Trond med et ærend:

– Jeg smelta helt, sier kafésjef Trond Henriksen, jentene bare dukka opp her og spurte: «Hei, kan vi få ha loppis til inntekt for Kirkens bymisjon og andre som trenger mat». Det sa jeg selvfølgelig ja til!

Trond avtalte med jentene at de kunne komme og ha loppemarkedet sitt utenfor kaféen på torsdag. Etter skoletid kom jentene med lopper, bord og klesstativ og rigget opp loppiset sitt. Kaféen på jernbanestasjonen stenger egentlig halv fire, men Trond var helt klar i sin sak:

– Jeg holder mer enn gjerne åpent noen timer ekstra i dag, for det disse jentene gjør her er så flott, sier han glad.

Julepynt, brudekjoler, smykker og neglelakk til salgs på loppis i går. Låbyjentene fra venstre: Lone Sofie Krentzer-Hagen, Ronja-Marie Meyer, Solveig Linéa Andersen, Liriona Rama og Madeleine Eriksen.

Ville gjøre en god gjerning

Jentene går i sju A og B på Låby skole. 

– Hvordan kom dere på denne ideen med loppis da?

– Jeg hadde lyst til å gjøre en god gjerning, forteller Ronja-Marie Meyer, jeg har jo vært mye her på kaféen og så fikk jeg lyst til å bidra. Først begynte jeg å snakke med de andre jentene i friminuttet.

De andre jentene nikker alvorlig.

– Vi syntes det var en veldig god idé, sier Lone Sofie Krentzer-Hagen, så da begynte vi å planlegge.

Trond Henriksen viser frem en brudekjole på torsdagens loppis. Prisen er prutbar.

Gir meg håp

Til salgs på denne sjarmerende lille loppisen finner vi smykker, neglelakk, kaffekopper, puter og mye annet jentene har funnet frem hjemme hos seg selv. Den mest overraskende loppen var kanskje en brudekjole, til den nette prisen av 1000 kroner. «Prisen kan diskuteres» står det på prislappen.

– Er det ikke fint, ler Trond, det er åpent for pruting her!

Han går ut på trappa med jevne mellomrom for å sjekke hvordan det går med jentene. På en av turene får han lakket neglene gule, til mye fnising og latter fra jentene. Jentenes gode gjerning har løftet Tronds torsdag opp flere hakk. 

– Det er en veldig symbolikk i det disse ungene gjør, det gir meg håp – og jeg håper også det har en smitteeffekt, sier han.

Skybrudd skaper trøbbel

Regnskyene som henger over Rødsfjellet bekymrer imidlertid Trond, og mens vi står der svartner himmelen over oss betraktelig. Når skybruddet er et faktum begynner jentene febrilsk å dekke loppebordene med plastposer. Men Trond vet råd:

– Vi flytter det inn, sier han resolutt, og en hektisk operasjon med å få alt innendørs starter. 

Når KanDusi forlater stasjonen har jentene alt rigget seg opp inne i venterommet, og flytteoperasjonen ble en genístrek. Utpå kvelden tikker det inn en melding fra Trond:

«Det ble 1650 kroner til mat til slutt. Det er mat til 15 personer i en måned det»

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer